Rata caramelizata, aromata la cuptor cu mere, cuisoare, usturoi si scortisoara, servita alaturi de o salata de varza rosie cu mere, este o mancare cu rata delicioasa, ce isi are locul pe orice masa de sarbatoare.
Spalam bine rata, o curatam de penele mai mici, o frecam cu un amestec din sare grunjoasa de mare, piper si usturoi. O masam bine bine si pe dinauntru, si o lasam la frigider pentru cel putin 2 ore. Eu am lasat-o peste noapte.
Taiem merele felii, le amestecam impreuna cu feliile de portocala, cateii de usturoi, cuisoarele, sare si piper si umplem cavitatea pasarii cu ele. Adaugam si batonul de scortisoara, legam la capat picioarele, infoliam toata rata in folie de aluminiu, o punem intr-o tava si o lasam la cuptor 1:30 de minute, pana carnea e frageda si se desprinde de pe os cu usurinta. Nu este nevoie de adaos de grasime.
Dupa o ora si jumatate, desfacem folia la suprafata, ungem bine cu amestecul facut din cele doua linguri de miere si mustar Dijon, si lasam pana se rumeneste. Dupa ce s-a rumenit prima parte, intoarcem rata, o ungem bine cu acelasi amestec si lasam la rumenit. Mai intoarcem o data si ungem, ca sa obtinem una din cruste foarte crocanta, este delicioasa!
Oprim focul si lasam rata sa se odihneasca linistita la cuptor pana cand preparam salata de varza:
Taiem merele cuburi, si varza fasii subtiri, le punem intr-o tigaie incapatoare stropite bine cu ulei de masline, saram si piperam dupa gust, adaugam scortisoara, zaharul si o lingura de otet. Lasam la inabusit amestecand din cand in cand. Puteti adauga si apa daca este nevoie.
Dupa ce varza s-a inmuiat, o mai lasam acoperita cateva minute, dupa care poate fi servita.
Rata caramelizata aromata, se serveste pe un pat din salata de varza rosie cu mere. Carnea este aromata, invelita intr-o crusta crocanta delicioasa, ce-ti lasa gura apa.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii