Sarmale cu carne de porc in foi de varza

Pentru sarmale cu carne de porc in foi de varza ceapa se curata si se spala; 75 g se inabusa in 25 g untura si 25 ml apa, iar cea ramasa se taie marunt.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • marar verde - 1 legatura
  • varza alba proaspata - 2
  • 5 kg
  • orez - 100 g
  • bors/sare de lamaie - 500 ml/3 g
  • ceapa - 125 g
  • rosii proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • untura - 75 g
  • carne de porc - 250 g
  • carne de vita - 150 g
  • costita afumata - 75 g
  • ardei gras - 125 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • cimbru
  • foi de dafin
  • piper boabe si macinat
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmale cu carne de porc in foi de varza ceapa se curata si se spala; 75 g se inabusa in 25 g untura si 25 ml apa, iar cea ramasa se taie marunt. Carnea se spala, se taie bucati, se toaca cu masina impreuna cu ceapa inabusita. Orezul se alege de impuritati, se spala, se opareste si se raceste cu apa. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ardeiul gras se curata, se spala, se taie felii. Varza alba se curata, se spala, se opareste, se aleg foile; restul se taie fin. Costita afumata se spala, se taie fasii. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Borsul se fierbe si se strecoara. Carnea si ceapa tocata se amesteca cu orez, sare si piper. Din aceasta compozitie se portioneaza sarmale. Se iau foi de varza taiata, 50 g ardei gras si se aseaza de jur-imprejur, lasandu-se mijlocul liber.

Sosul se prepara astfel: restul de ceapa se inabusa in 50 g untura si 50 ml apa, se adauga pasta de tomate, boia de ardei, cimbru, piper boabe, foi de dafin, marar verde, rosii si sare. Sosul format se fierbe cu bors sau sare de lamaie 5 minute si se adauga peste sarmale. Deasupra, se aseaza un rand de varza tocata fin, restul de ardei gras si se fierbe cca 45 minute. Se adauga costita afumata si se continua fierberea inca 15 minute.

Sarmalele cu carne de porc in foi de varza se serveste calde.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Invelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!