Sarmalele de vara se servesc cu mamaliguta si smantana. Sunt foarte bune si usor de pregatit. Se fac in frunze de varza proaspata.
Aceste sarmale se fac vara, deoarece se invelesc in frunze de varza proaspata. Pentru o aroma deosebita puteti incerca sa faceti sarmalele in frunze de zmeura, tei sau stevie.
Se pune la fiert 1 l de bors cu sare si oparim pe rand frunzele. Umplutura se face din 300 g carne de vitel, 300 g carne de porc, 300 g carne de manzat, 300 g costita afumata, 300 g piept de pui, care se toaca prin masina. 3 cepe tocate marunt se calesc in 2 linguri de untura de pasare; adaugam 2 ardei tocati, 2 linguri de pasta de tomate, sare, piper, 2 legaturi de marar tocat, o cana de orez spalat bine, 2 oua si 2 felii de franzela inmuiata in apa. Pentru un gust mai aromat, putem pune o lingura de Secretul Gustului de zarzavat.
Invelim sarmalele si le asezam in vas de lut sau intr-o cratita unsa cu ulei si cu crengute de cimbru uscat, apoi asezam sarmalele pe sortimente de frunze, iar deasupra punem felii de rosii si suc de rosii si doua cani de vin alb. Acoperim vasul cu frunze, apoi dam la cuptor, timp de o ora
Sarmalele de vara se servesc cu mamaliguta si smantana.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO alta varianta de ciuperci sote pe care am incercat-o este cu morcov si ierburi aromatice. Gustul este la fel de bun fata de...
Ciuperci sote IIPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii