Mancaruri cu carne

Reteta Sarmale din carne de vitel cu dovleac la slow cooker Crock-Pot

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 6h 
simona72 postat de
Postat pe: 15-10-2018
Adaugă în cartea de bucate

ingrediente

12 portii

   foi de varza dulce pentru sarmale
pentru umplutura:
   aproximativ 1 kg pulpa de vitel
   250-300 gr dovleac ras mare
   2 cepe albe
   50 ml ulei de floarea soarelui
   50 ml ulei de dovleac
   sare ros de Himalaya cu chili dupa gust
   1 lingura piper proaspat macinat
   2 linguri concentrat de rosii(bulion)
   150 gr orez cu bobul lung
   2-3 linguri cimbru uscat
mai avem nevoie de:
   3 rosii mari
   de gradina
   taiate cuburi
   varza ramasa de la sarmale
   tocata fin
   felii subtiri de dovleac
   crengute de cimbru uscat
   cateva ciupituri de sare roz de Himalaya
   apa calda
   1 cana must(200-250 ml)

mod de preparare

Foile de varza dulce, eu le-am avut gata pregatite.


Pentru umplutura: carnea, spalata si curatata de pielite am maruntit-o la robotul de bucatarie sau puteti sa folositi masina de tocat carne. Dovleacul l-am spalat, l-am sters cu prosop de bucatarie, am taiat o bucata din el, l-am curatat de coaja si l-am dat pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa am tocat-o marunt si am calit-o in ulei de floarea soarelui. Am amestecat carnea cu dovleacul ras, ceapa calita, sare, piper, cimbru, orezul spalat, concentrat de rosii. M-am folosit de maini pentru a amesteca foarte bine compozitia si am asezonat cu sare si piper dupa gust. Cu umplutura astfel pregatita am umplut foile de varza, dandu-le forma de sarmale.


Pentru asamblare: am asezat in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4,7 l Digital, un strat de varza tocata fin, cateva cuburi de rosii, pudram cu sare, asezam cateva grengute de cimbru uscat, peste, un rand de sarmalute, peste sarmalute, felii de dovleac, alt strat de sarmalute, alte felii de dovleac, restul de rosii si deasupra restul de varza tocata. Pudram pentru ultima oara cu sare, asezam deasupra cateva crengute de cimbru uscat, Printre straturile asezate presarm si ulei de dovleac, iar restul il turnam deasupra. Turnam cana de must si apa calda cat sa se vada deasupra(nu le acoperim cu apa). Acoperim vasul cu capacul din dotare, selectam temperatura "High" si timpul de gatire de 6 ore. Dupa ce timpul a expirat, aparatul intra automat pe modul de mentinere la cald, deci nu avem motive de temere daca suntem plecati de acasa sau dormim. Se servesc sarmalutele calde, cu putina varza tocata, felii de dovleac si smanatna, daca va place. Sa va fie de folos!!
Incearca si Mancarica de ardei cu carnati afumati
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din carne de vitel cu dovleac la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.