Sarmalute cu mamaliga

Sarmalutele cu mamaliga sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta de sarmale aveti nevoie de carne tocata, orez, ceapa, pasta de tomate, varza murata si mamaliga.

Complexitate
redusa
Sarmalute cu mamaliga

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Pentru sarmale:
  • 1 kg carne de porc (pulpa si fleica de porc)
  • 1 cana orez
  • 4 cepe
  • pasta de tomate
  • 2 verze murate (functie de marime si de calitatea frunzei)
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • Pentru mamaliguta:
  • malai
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Sarmalutele cu mamaliga sunt delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta de sarmale se da carnea prin masina de tocat sau robotul de bucatarie.  Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Orezul, dupa ce se spala bine in 2-3 ape, se pune la fiert, dupa care, scurs foarte bine se amesteca cu carnea si ceapa. Se asezoneaza, dupa gust cu sare si piper.

Din varza se aleg frunzele. Se dau deoparte cotoarele si daca frunzele sunt prea mari se pot taia in doua sau trei parti mai mici. Resturile de varza se taie marunt.

Se infasoara carnea in frunzele alese. Pe fundul cratitei se aseaza un rand de varza tocata marunt, peste care se pun sarmalele. Printre randurile de sarmale se pun pasta de tomate si foile de dafin. La final, ultimul rand trebuie sa fie un strat de varza tocata. Se adauga apa si se pune cratita la foc mic, pe aragaz, pana da in clocot. Dupa aceea se introduce la cuptor. Se fierb aproximativ 2 ore si jumatate. In acest timp, se verifica ca sa nu scada apa si daca este necesar se mai adauga. Este indicat ca deasupra cratitei sa fie pus un capac, fara ca acesta sa acopere ermetic cratita. (pentru a nu se arde varza de deasupra).

Pentru mamaliguta, se pune apa la fiert, la foc mic. Se presara un praf de sare si un pic de malai. Cand apa fierbe, se aduaga malaiul putin cate putin, amestecandu-se in continuu. Cand este gata se rastoarna pe o farfurie sau pe un tocator de lemn.


Sarmalele se servesc calde, cu mamaliguta.

Acesta reteta este scrisa de Daniela pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Bucataras.RO

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu

O alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut...

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise