Tocanita de miel cu dovleac si cartofi

Dovleacul are un continut bogat in fibre alimentare, care protejeaza mucoasa colonului, precum si de vitamina A, care ofera o buna protectie antioxidanta. Persoanele care sufera de diabet sau afectiuni cardiovasculare se vor vindeca mult mai repede daca includ in dieta supe sau mancaruri cu dovleac crud. Dovleacul este o leguma saraca in calorii, ce nu contine grasimi saturate sau colesterol, insa este o sursa bogata de fibre, antioxidanti, minerale, vitamine, fiind recomandata de dieticieni pentru controlul colesterolului si in reducerea greutatii. Al doilea este nautul care este o leguminoasa si este recomandat a se consuma pana la trei cani de naut pe saptamana pentru un aport nutritiv valoros. Cu un continut scazut de grasimi saturate si cu colesterol si sodiu redus, nautul contine cantitati mari de folat, mangan, fosfor, fier magneziu..etc. Este o combinatie perfecta si o contributie valoroasa pentru sanatatea noastra. De aceea mi-am propus sa va recomand o reteta cu dovleac si naut, care sper sa va placa...!

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Tocanita de miel cu dovleac si cartofi

Ingrediente

  • 700 g carne miel cu os
  • 4 cepe mijlocii
  • 5-6 catei usturoi
  • 1 morcov mare
  • 2 cartofi mijlocii
  • 2-3 rosii nu prea coapte
  • 2 linguri pasta rosii
  • 5oo g dovleac
  • 2-3 foi de dafin
  • 4-5 boabe cardamom
  • 1 cutie de naut(400g) sau 200 g naut fiert
  • o lingura coriandru macinat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intai ne ocupam de carne. O spalam in mai multe ape si o taiem bucati apoi o lasam sa se scurga de apa. Intre timp taiem o ceapa marunt, o calim putin, apoi adaugam carnea. Se lasa la fiert 5-7 minute, dupa care adaugam 2,5-3 l de apa, sare, piper, foile de dafin si boabele de cardamom. Eu de obicei carnea o fierb in oala sub presiune pentru ca salvez din timp, mielul fiind mic, fierbe in maxim 10 minute. In timp ce fierbe carnea, taiem ceapa marunt, morcovul rondele, cartofii cuburi mai mari si dovleacul il curatam de coaja si il taiem in bucati mai mari ca prin fierbere se inmoaie.

Intr-o cratita, calim ceapa si usturoiul in 30-40 ml ulei de masline, peste care adaugam pasta de rosii, rosiile taiate, apoi cartofii, morcovul si la sfarsit dovleacul. Lasam sa fiarba inabusit timp de 10 minute, apoi adaugam sucul de rosii. Dupa 5-7 minute, adaugam si nautul fiert stors de zeama, apoi carnea fiarta si zeama de carne strecurata. Potrivim de sare, piper si sa nu uitam coriandrul. Vom lasa sa mai fiarba la foc mic, timp de 10-15 minute pana cand toate legumele sunt fragede.

Coriandrul ii va da un gust deosebit tocanitei.

Dupa cum se spune: "Coriandrul sau mirodenia-mana: face ca miresmele cerului sa se coboare în bucatarie si ne daruieste linistea îngerilor".

Dupa 15 minute tocanita este gata, se poate servi fie cu garnitura de orez sau cu mamaliguta calda.

Noi am servit-o cu garnitura de orez si cu muraturi asortate si desigur ca nu a lipsit ardeiul iute!

Tocanita a iesit foarte gustoasa si a fost apreciata, merita sa incercati!

Pofta buna!

Specific: Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
5
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Parteneri
Pasta de ton cu ardei copt
Bucataras.RO

Pasta de ton cu ardei copt

Îmi place pasta de ton și o combin în multe feluri. De data aceasta am combinat-o cu ardei copt și a ieșit...

Pasta de ton cu ardei copt
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola