Mancaruri cu carne

Reteta Vita picanta cu vin rosu si garnitura de orez curry

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 35m 
susu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Şaorma de casă bogată în vitamine"
 
Se spala carnea si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se taie cubulete mai mici pentru a se patrunde vita mai bine si se condimenteaza, se adauga pu

ingrediente

   Ingrediente pentru 4 persoane
   1 telina potrivita
   2 ardei capia rosii
   1 albitura
   2 morcovi potriviti
   1 ceapa alba
   2 cepe rosii
   Â½ kg carne de vita mai frageda
   1 cana de orez cu bob lung
   Cativa catei de usturoi
   500 ml vin rosu de tara (sec)
   Supa de carne aproximativ 700 ml (pentru carne)
   Foi de dafin vreo 2-3
   Pasta de tomate dupa gust
   Ingrediente diverse : cardamon
   curry
   boia dulce
   cimbru
   oregano
   curcuma
   boia iute
   alte condimente pentru vita
   Boabe de piper
   Sos de soia
   2 cani de supa (pentru orez)

mod de preparare

Se spala carnea si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se taie cubulete mai mici pentru a se patrunde vita mai bine si se condimenteaza, se adauga putin ulei de masline si se « maseaza » carnea. Eu am lasat-o la frigider de pe-o zi pe alta cand am gatit-o. Legumele se spala, se toaca ceapa marunt, morcovul, albitura si telina se taie rondele subtiri. Ardeiul se taie cuburi mai mari si usturoiul se zdrobeste in mojar sau se preseaza cu lama unui cutit mai mare. Se incinge o tigaie mai mare si se pune ulei. Cand s-a incins si uleiul adaugam in ordinea urmatoare legumele si calim dupa fiecare : ceapa, usturoiul, radacinoasele si la urma ardeiul. Scoatem apoi legumele si calim carnea separat. Se adauga cate putin din supa fierbinte peste carne si se fierbe bine. Cand s-a fiert vita se pun legumele si se adauga vinul, boabele de piper, foile de dafin si la sfarsit cateva linguri de pasta de tomate desfacuta cu supa si putin sos de soia. Eu am avut un vin din ala de tara de-ti raman dintii negrii de concentrat ce e, de altfel se vede dupa spuma facuta. Se lasa sa se lege un sos mai gros si sa se patrunda aromele dupa care se stinge focul. Orezul se pune in 2 cani de apa sau supa fierbinte, se adauga 2 lingurite de curry, un cub de unt, putina sare, cardamon si curcuma. Se acopera cu folie de aluminiu si capac si se lasa 15 minute pe foc mic dupa care se ia capacul, se stinge focul si se mai lasa 10 minute cu folia.

Mancarica se serveste cu garnitura de orez.


Alte retete recomandate:
Incearca si Sunca cu smantana la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita picanta cu vin rosu si garnitura de orez curry" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.