Se spala carnea si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se taie cubulete mai mici pentru a se patrunde vita mai bine si se condimenteaza, se adauga pu
Se spala carnea si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se taie cubulete mai mici pentru a se patrunde vita mai bine si se condimenteaza, se adauga putin ulei de masline si se « maseaza » carnea. Eu am lasat-o la frigider de pe-o zi pe alta cand am gatit-o. Legumele se spala, se toaca ceapa marunt, morcovul, albitura si telina se taie rondele subtiri. Ardeiul se taie cuburi mai mari si usturoiul se zdrobeste in mojar sau se preseaza cu lama unui cutit mai mare. Se incinge o tigaie mai mare si se pune ulei. Cand s-a incins si uleiul adaugam in ordinea urmatoare legumele si calim dupa fiecare : ceapa, usturoiul, radacinoasele si la urma ardeiul. Scoatem apoi legumele si calim carnea separat. Se adauga cate putin din supa fierbinte peste carne si se fierbe bine. Cand s-a fiert vita se pun legumele si se adauga vinul, boabele de piper, foile de dafin si la sfarsit cateva linguri de pasta de tomate desfacuta cu supa si putin sos de soia. Eu am avut un vin din ala de tara de-ti raman dintii negrii de concentrat ce e, de altfel se vede dupa spuma facuta. Se lasa sa se lege un sos mai gros si sa se patrunda aromele dupa care se stinge focul. Orezul se pune in 2 cani de apa sau supa fierbinte, se adauga 2 lingurite de curry, un cub de unt, putina sare, cardamon si curcuma. Se acopera cu folie de aluminiu si capac si se lasa 15 minute pe foc mic dupa care se ia capacul, se stinge focul si se mai lasa 10 minute cu folia.
Mancarica se serveste cu garnitura de orez.
Alte retete recomandate:
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postCiorba de fasole este de departe preferata mea din categoria ciorbelor de post. Este simpla si foarte gustoasa si perfecta...
Ciorba de fasole boabe, de postIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii