Mancaruri cu cartofi

Reteta Cartofi copti cu fistic si sos de leurda

portii reteta 3 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 30m 
Anca Roman postat de
Postat pe: 24-03-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Cartofi la Cuptor (Reteta Video)"
 
Azi va propun un fel de mancare care poate fi servit foarte bine la pranz dar si la cina . Este rapid , gustos si se poate face de post prin inlaturarea parmezanului . Primavara imi place sa-mi incarc bateriile mergand prin padure sau pe dealurile din jurul localitatii. Stiu un loc unde creste leurda si unde an de an merg sa culeg . O gatesc cu spanac si urzici , sau doar simpla cu sos de soia si amidon de porumb sau o folosesc ,des, in salate crude . Imi place gustul ei usor intepator care aduce a usturoi ,dar cel mai mult imi place cand ajung in locul unde creste si simt mirosul primaverii . Cum calci printre leurda si flori albastre, galbene ,albe si violet simti cum te umpli de energie. De aceasta data am folosit leurda pentru a face un sos simplu, dar foarte bun

ingrediente

3 portii

   500 gr cartofi rosii
   50 gr fistic
   50 gr parmezan razuit
   sare
   piper
   1 lingura ulei
   Pt sos
   o mana buna de leurda
   1 avocado
   1 lamaie
   2 linguri ulei masline

mod de preparare

Cartofii i-am curatat de coaja si spalat in apa rece. Eu i-am taiat in patru pe lungime si i-am pus la uscat pe prosoape de hartie(este foarte important sa nu fie uzi cand ii punem in cuptor ). Am asezat cartofii in tava am pus peste ei uleiul, sare si piper si cu mana am intors cartofii pe toate partile in asa fel incat uleiul si condimentele sa ajunga pe toti. Am incins cuptorul la 200 grade si am pus tava cu cartofi in cuptor pana s-au inmuiat si au format o crusta deasupra . Am scos tava din cuptor , am presarat fisticul taiat grosier peste si parmezanul razuit si am dat tava din nou la cuptor pentru 10 minute maxim . Leurda spalat si zvantata am taiat-o marunt cu un cutit . Avocado l-am taiat cubulete mici Intr-un castron am pus leurda , avocado si am stors zeama de lamaie peste ele . Am asezonat cu sare si piper si deasupra uleiul de masline . Am amestecat si am servit cu cartofii calzi .
Incearca si Cartofi la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu fistic si sos de leurda" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu cartofi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.