Cartofii spalati se pun la copt in cuptor. Intre timp se taie putina slanina afumata marunt si se pune la prajit pina devine crocanta, se scoate afa
Cartofii spalati se pun la copt in cuptor. Intre timp se taie putina slanina afumata marunt si se pune la prajit pina devine crocanta, se scoate afara din tigaie, iar in unsoarea formata se caleste putina ceapa verde. Cind cartofii sint copti pe jumatate se scot si la fiecare cartof se taie pe lungime un capac. Se scobeste miezul cu o lingurita (cu atentie sa nu se rupa coaja) apoi din miezul de la cartofi, putin unt si lapte caldut se face un piure. Atentie! Piureul se face cat timp cartofii sunt fierbinti, daca nu, cartofii vor deveni clicosi. Se adauga slanina prajita, ceapa verde, sare piper si se umplu cartofii cu aceasta compozitie. Deasupra se presara cascaval dupa care cartofii se dau din nou la cuptor pina cascavalul se rumeneste putin.
Se serveste ca garnitura linga gratar sau alte preparate din carne
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataMeniu copii Un tort delicios pe care copiii sigur il vor adora! Pentru reteta m-am inspirat de la Rocsy si de la Ligia.
Musuroi de cartita cu zmeuraIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii