Se prajeste bine ceapa in uleiul incins. Se curata, se spala, se taie in jumatati pe lung si se scobesc cartofii iar miezul se pune la fiert impreuna
Se prajeste bine ceapa in uleiul incins. Se curata, se spala, se taie in jumatati pe lung si se scobesc cartofii iar miezul se pune la fiert impreuna cu morcovul.
Se aseaza cartofii jumatati, scobiti, in tava care merge la cuptor cu 1/2 pahar ulei si 300 gr apa plata sau fiarta. Se baga in cuptorul incins. Cand sunt aproape copti se scot si se lasa sa se racoreasca un pic.
Se bat ouale cu sarea, piperul, ciupercile uscate si ceapa prajita. Dupa ce au fiert cartofii si morcovul se paseaza bine (ca un piure) si se adauga ouale cu ceapa amestecandu-se bine, se adauga si bulionul in compozitie. Cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de cartofi aproape coapte, se adauga si cealalta jumatate de pahar de ulei pe deasupra, patrunjelul uscat si se mai tin la cuptor inca 20 de minute pana se rumenesc pe deasupra.
Se servesc pe un platou cele 10 jumatati (ajung pentru 5 persoane/2 bucati de cap de om ) Se servesc fie calzi fie la temperatura camerei ca garnitura sau fel principal de mancare ( in cazul vegetarienilor ).
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postEste gemul, dulceata, cum vreti voi sa-i ziceti cel mai mancat si folosit la mine in familie. Il folosesc cel mai des la...
Gem de mureIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii