Drob cu legume si soia pentru vegetarieni.

1. COMPOZITIA: Morcovii, telina, cartofii si ceapa alba se curata, se spala bine, se taie in bucati potrivit de mari si se pun la fiert. Texturatul de

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1. COMPOZITIA:
  • 4 MORCOVI TIP CAROTTE
  • 1 TELINA MEDIE
  • 4 CARTOFI MARI
  • 10 GR. TEXTURAT DE SOIA GRANULE
  • 10 GRAME OREZ ALB
  • 1 CEAPA ROSIE
  • 1 CEAPA ALBA
  • 1 OU MARE
  • SARE
  • PIPER MOZAIC MACINAT
  • CIUPERCI USCATE
  • OREGANO
  • CIMBRU USCAT
  • MARAR USCAT
  • PATRUNJEL USCAT
  • 2. ALUATUL:
  • 1 OU MARE
  • 200 GR. FAINA ALBA DE GRAU
  • 1 PLIC PRAF DE COPT DIZOLVAT IN 1 LINGURITA DE OTET DE MERE
  • 1 CANA LAPTE
  • 100 GR. UNT TOPIT
  • SARE
  • FAINA CAT CUPRINDE PENTRU FRAMANTAT

Mod de preparare

1. COMPOZITIA:

Morcovii, telina, cartofii si ceapa alba se curata, se spala bine, se taie in bucati potrivit de mari si se pun la fiert.

Texturatul de soia se fierbe timp de 15 minute separat de legume.

Orezul se da in cateva clocote.

Cand sunt fierte se scurg bine si se lasa sa se racoreasca, apoi morcovii impreuna cu telina, cartofii si ceapa se dau prin masina. Se adauga oul batut spuma cu sarea, piperul mozaic macinat, ciupercile uscate, cimbrul uscat, oregano, mararul uscat si patrunjelul uscat. Se amesteca pana se omogenizeaza aceasta compozitie apoi se adauga orezul bine scurs si texturatul de soia granule scurs bine. Se framanta usor compozitia rezultata pana ce devine omogena. Se taie fin ceapa rosie si se adauga si ea in compozitie, reamestecandu-se.

2. ALUATUL:

Se bate oul spuma, se adauga 1 cana de lapte, sarea, praful de copt dizolvat in otet de mere, untul topit, apoi faina se presara in "ploaie" si se amesteca pana se otine o coca suficient de tare pentru a putea fi prelucrata cu sucitorul.

Se presara putina faina pe masa de lucru, se mai framanta aluatul avand grija sa nu il ingrosam prea tare. Se intinde aluatul cu sucitorul pana si se da o forma in functie de vasul care va merge la cuptor ( de preferinta o cratita sau o tava rotunda), iar cand e gata foaia de aluat ( groasa cam de 5 mm ) se ruleaza pe sucitor apoi se deruleaza de pe sucitor in vas avand grija ca marginile foii sa acopere vasul de jur imprejur si pe dinafara.

Se adauga compozitia de legume in foaia de aluat ( ATENTIE!!! DACA UMPLETI FOAIA INAINTE DE A O PUNE IN VAS VA FI MULT MAI GREU SA O MUTATI IN VAS!!!! ) se acopera cu marginile foii de aluat, se unge cu albus de ou si se mai toarna un pic de unt topit pe deasupra.

Se pune la cuptor la foc mediu si se coace timp de 20-25 minute pana cand s-a rumenit ( e gata cand are o culare aurie! )

Inainte de a scoate drobul din vas se acopera cu un capac si se tine acoperit cca 15 minute pentru a aburi si a facilita desprinderea de pe peretii vasului.
Se serveste de preferinta rece, ( taiat felii la fel ca un tort); se poate servi ca atare sau drept garnitura pentru alte feluri de mancare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
2
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
4
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
5
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Parteneri
Desert batoane energizante din granola cu ulei de cocos si fructe confiate
Bucataras.RO

Desert batoane energizante din granola cu ulei de cocos si fructe confiate

Atunci când sunt făcute în casă și știi ce pui în ele, aceste batoane din granola cu ulei de cocos și...

Desert batoane energizante din granola cu ulei de cocos si fructe confiate
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola