Prepara o portie de pasta de soia care inlocuieste carnea conform retetei de la Sarmale cu ciuperci. Spala 8 ardei de marime medie, scoate-i capacul s
Prepara o portie de pasta de soia care inlocuieste carnea conform retetei de la Sarmale cu ciuperci. Spala 8 ardei de marime medie, scoate-i capacul si curata-i de seminte. Aseaza-i in suficienta apa fierbinte si fierbe-i pana devin pe jumatate moale. Raceste-i in apa rece si umple-i cu pasta. Toarna intr-un vas 2,4 l de suc de rosii, adauga 3-4 frunze de telina sau patrunjel, dupa care mai adauga 180 g miere si un sfert de lingurita de sare. Pune totul la fiert, adauga ardeii umpluti si fierbe-i sub capac timp de 20-25 de minute, pana ardeii devin moi. Agita vasul din cand in cand sa nu se prinda. Daca s-au fiert ardeii, prepara rantasul adaugand o cantitate necesara de ulei la 3 linguri de faina. Fierbe-l pana face spuma si ia-l de pe foc. Lasa-l la racit si adauga sufiecienta apa rece in timp ce amesteci continuu, pana devine dens. Scoate cu grija ardeii umpluti si adauga rantasul in sucul de rosii. Fierbe-l inca 10 minute la foc iute, amestecand continuu, sa devina dens, dupa care pune la loc ardeii. Aceasta cantitate e suficienta pentru 4 persoane timp de 2 zile.
Daca vrei ca acest preparat sa fie si mai gustos, rade coaja la jumatate de lamaie si pune-o in putin material, adaugand-o la ardeii umpluti gata fierti.
Aceasta este o reteta de ardei umpluti deosebita.
Alte retete recomandate
Ciorba de perisoare
Ciorba radauteana
Ciuperci umplute
Ciulama de ciuperci
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob Pascal De mult timp poftem la aceasta fripturica vazuta la prietena noastra Mitinita....
Friptura tiganeasca de porc- la gratarOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii