400 g de ciuperci se spala sub jet de apa, se taie cuburi mai mari. O ceapa mica se toaca marunt si se caleste in 50 ml ulei pana devine sticloasa. S
400 g de ciuperci se spala sub jet de apa, se taie cuburi mai mari. O ceapa mica se toaca marunt si se caleste in 50 ml ulei pana devine sticloasa.
Se adauga ciupercile si 1 lingurita de boia de ardei. Se stinge cu 50 ml apa, se adauga o lingurita de sare si se fierbe inabusit, sub capac, pana se inmoaie ciupercile.
Daca nu sunt destul de moi, se mai adauga putina apa si se continua fierberea. Apoi se presara cu o lingurita de faina, se amesteca, se adauga 50 ml smantana si iar se amesteca sa se integreze bine faina.
Se stinge cu 150 ml apa rece sau atata cat sos se doreste, se amesteca sa nu se prinda si se mai da un clocot.
Ciulamaua este gata cand particulele de grasime dispar de pe suprafata preparatului.
Gustul ciulamalei se evidentiaza alaturi de orez fiert pe aburi sau paste (galuste).
Daca se serveste cu paste, se stinge cu mai putina apa, deoarece aceste paste nu absorb prea mult lichid.
Se pastreaza la rece.
Pofta buna!
Va recomandam si alte mancaruri:
Mancare de fasole alba cu carne de porc si carnati
Mancare de dovlecei
Rulouri de pui pane la cuptor
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradUn desert foarte gustos chiar daca aspectul lasa de dorit din cazua sucului scurs din piersici. Oricum s-a mancat rapid...
Clafoutis cu piersici, afine si strugureiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii