Creveti cu salata

Bun! Acum sa incepem cu inceputul si anume curatatul crevetilor. Prima data scapam de picioruse si asta indepartandu-le cu mana, se rup foarte usor ap

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Creveti cu salata

Ingrediente

  • 500 gr creveti (cam 16 bucati intra)
  • o legatura de busuioc
  • o lingurita de mustar
  • unt
  • cativa catei de usturoi
  • cognac
  • salata (de care aveti este ok)
  • patrunjel
  • cimbru proaspat
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • jumatate de lamaie (sau mai mult
  • depinde de gusturi)
  • paine

Mod de preparare

Bun! Acum sa incepem cu inceputul si anume curatatul crevetilor. Prima data scapam de picioruse si asta indepartandu-le cu mana, se rup foarte usor

apoi, cu o forfecuta se taie usor carcasa pe burta, dar fara a taia din carnita, introduce-ti varful foarfecei intre pielita si carne apoi taiati usor

apoi scoate-ti carnea din carapace incet, cu ajutorul degetului aratator, pe care il introduceti intre carcasa si carne.

Trageti carnita afara insa fara a o desparti de carapace, pana aproape de codita

apoi cu un cutit ascutit, crestati usor pe mijloc crevetele.

Apoi curatati-l pe interior de "resturi", puteti sa le lasati si acolo nu se intampla nimic, insa daca aveti pretentiosi la masa si vreti sa fiti mai "profesional" atunci curatati "mizeria".

Toata tactica de curatatre si pregatire a crevetilor, prezentata mai sus este pentru ca la sfarsit crevetii sa aiba o anumita forma de prezentare insa tot ce v-am descris mai sus se poate executa si in alte moduri. Un exemplu mai jos:

se taie pe jumatate cu tot cu carcasa

dupa care se desface pentru a se indeparta "mizeria"

si cu asta am incheiat capitolul creveti, cel putin pentru moment.

Sa trecem la lucruri mai serioase si anume dressingul pentru salata. Gramajoara de busuioc impreuna cu mustarul, usturoiul, sare, zahar, ulei de masline, otet balsamic si apa calduta se pun in recipientul mixerului (sau a robotului, ma rog).

Apoi totul se amesteca cu mixerul.

Asa am terminat si cu dressingul, acum se ia o jumatate de salata iceberg (dar puteti sa o inlocuiti cu oricare alta) si se taie oricum doriti voi numai sa va fie comod la mancat. Gata si cu salata, trecem la usturoi care se taie marunt.

Frunzele de patrunjel se curata de pe tulpinute si se toaca foarte marunt dupa care se toarna ulei putin intr-o tigaie si se incinge bine.

Pana se incinge uleiul, amestecam dressingul cu salata.

Aruncam crevetii in uleiul incins, ii lasam 1 minut si 30 de secunde maxim pe o parte pana se inrosesc apoi ii intoarcem si le dam sare, piper, unt, cimbru,

si in sfrasit, partea mea preferata, cognacul, dar aveti grija, daca gatiti la flacara deschisa, atunci cand il turnati in tigaie faceti-o cu delicatete pentru ca va lua foc si asa si trebuie, numai sa nu ardeti ceva prin casa.

Reteta propusa de Koch

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
2
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
4
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
5
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Parteneri
Desert prajitura Alba ca Zapada
Bucataras.RO

Desert prajitura Alba ca Zapada

Prajitura copilariei! :X  

Desert prajitura Alba ca Zapada
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola