Tagliatelle ai frutti di mare sunt printre felurile mele preferate de paste, pentru ca imi plac foarte mult fructele de mare si pentru ca le-as manca in orice combinatie.
Pastele proaspete se fierb in apa clocotita cu un praf de sare asa cum cer instructiunile. Eu am folosit tagliattele Bertagni.
2 cepe salote si 2 catei de usturoi se toaca marunt si se calesc intr-o lg. cu ulei de masline, se adauga smantana lichida, se condimenteaza cu sare, piper alb si se face o reductie pana cand sosul se injumatateste. Apoi se adauga in sos pastele strecurate, se amesteca, se iau de pe flacara si se lasa deoparte cu capac.
In alta tigaie se topeste 1 lg. cu unt, se adauga si o lg. cu ulei de masline, 2 catei de usturoi zdrobiti si se lasa cat sa aromatizeze untul si se scot. Se pun in tigaine crevetii( care au fost curatati de carapace si de intesin - acel fir negru), calamarii, bastonasele de crab taiate in cuburi si scoicile. Fructele de mare se intorc maxim de 4 ori, cand crevetii au capatat culoare roz se condimenteaza totul cu 1 lg. de sos soya light, 1 lg. cu sos chilli, si un praf de zahar brun, iar sosul se stinge cu zeama de la o jumatate de lamaine si 50 ml. de vin alb si se face o reductie la foc mare, doar cat se amesteca de cateva ori. Apoi se verifica gustul fructelor de mare si al pastelor.
Pastele se aseaza in farfurie, iar deasupra se pun fructele de mare stropite cu sos.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcCum maine este ziua bunicilor, m-am gandit sa pregatesc si eu un tort. La cum sunt eu de bolnava ma si mir ca a iesit ceva,...
TortSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii