Mancaruri cu legume

Reteta Broccoli risotto Torte

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
liliana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Reteta video: Somon cu broccoli - Philips Multicooker"
 
Broccoli se da intr-un clocot de 3 minute si se scurge apoi de apa si se pune deoparte.

Intr-o cratita mai larga se topeste untul si se adauga uleiul

ingrediente

   Cateva bucati de broccoli taiate in buchetele cat mai mici
   o ceapa taiata marunt
   2 catei de usturoi zdrobiti (sau dati pe razatoarea cea mica)
   1 ardei gras galben cat mai mare taiat felii cat mai subtiri
   2 linguri ulei de masline
   50 g unt
   1 cana si 1/4 orez
   50 ml vin alb sec
   4 1/4 cup supa de legume
   sare si piper negru proaspat rasnit
   1/2 cup Parmesan ( pentru ca mie nu imi place gustul dat de parmezan am preferat sa folosesc branza Mozzarella)
   4 oua
   ulei pentru uns tava si o bucata de hartie cerata (sau pergament pentru pus pe fundul tavii)
   Pentru decor felii de rosii si frunze de patrunjel sau dupa dorinta

mod de preparare

Broccoli se da intr-un clocot de 3 minute si se scurge apoi de apa si se pune deoparte.





Intr-o cratita mai larga se topeste untul si se adauga uleiul de masline apoi ceapa taiata marunt, usturoiul si ardeiul, se amesteca timp de vreo 5 minute pana ajung sa se inmoai.





Cand sunt moi se adauga orezul si se lasa vre-un minut sa se prajeasca apoi se toarna vinul, amestecand pana toto lichidul este absorbit.





Ii vine randul supei de legume sa vina peste orez, adaugati sarea si piperul, daca doriti adaugati si alte condimente (am pus un varf de cutit praf de curry si cam cat iei intre 3 degete cimbru uscat sfaramat).


Se fierb toate in jur de 20 de minute amestecand din cand in cand sa nu se prinda pe fundul cratitei.





Intre timp dati cu grasime o forma rotunda de tort cu diametrul de 25 cm (merge una si mai mica) si asezati pe fundul ei o foaie de hartie pergament sau cerata. Cuptorul se incalzeste la 350 F.





Se ia de pe foc orezul si se adauga branza si brocolli facuta buchetele cat mai mici, se lasa sa se raceasca vreo 5 minute si se pun galbenusurile de la oua. Bateti bine albusele si adaugati-le cu grija la orez (ca si la blatul de tort sau la budinca de orez ca sa ramana spumoase, nu va luati dupa mine care nu am mai avut destul timp la dispozitie si am batut ouale impreuna albus cu galbenus). Turnati compozitia in tava pregatita dinainte si o puneti la cuptor pentru o ora.





Lasati sa se raceasca in tava sau chiar dati la frigider apoi, daca vreti sa il serviti rece. Cu un cutit trecut pe marginea formei desprindeti orezul de tava si ... puneti pe o farfurie de servit. Eu l-am scos cald din tava si l-am si servit cald langa snitele de pui. Este excelent mancat rece si e foarte consistent.





Reteta propusa de SimonaB.
Incearca si Ardei umpluti cu baby spanac si cus-cus
Daca ti-a placut reteta noastra "Broccoli risotto Torte" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.