Mancaruri cu legume

Reteta Ghiveci calugaresc de vinete

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 10m 
gatire reteta 30m 
Burcea Vasilica postat de
Postat pe: 13-10-2018
Adaugă în cartea de bucate
preparat de post

ingrediente

4 portii

   2 vinete
   4 rosii
   2 cepe rosii
   2-3 catei de usturoi
   Ulei de masline
   Patrunjel verde
   Sare
   piper
   Boia dulce
   1 foaie de dafin

mod de preparare

Se spala vinetele, se taie cubulete, se sareaza si se lasa asa minim o jumatate de ora.
Se spala vinetele pentru a inlatura excesul de sare si apoi se lasa la scurs.
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.

In putin ulei de masline se pune la calit ceapa impreuna cu usturoiul.
Se adauga vinele peste ceapa calita, se condimenteaza cu piper si boia dulce.
Se indeparteaza pielita la rosii, se taie in cubulete, apoi se adauga peste vinete impreuna cu o foaie de dafin si coditele de la patrunjel tocate marunt si se lasa pe foc pana se inmoaie vinetele.
Ghiveciul se poate presara cu patrunjel tocat marunt, putandu-se servi ca atare sau pe felii de paine prajita.
Pofta buna !

Incearca si Gulii umplute
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci calugaresc de vinete" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.