O reteta simpla pentru o mancare consumata in multe versiuni, din nordul Italiei pana in sudul Frantei, din Rusia pana-n Dobrogea. Are si variante d
O reteta simpla pentru o mancare consumata in multe versiuni, din nordul Italiei pana in sudul Frantei, din Rusia pana-n Dobrogea. Are si variante de post dar azi ma opresc asupra uneia care contine si putina afumatura. O bucurie la pranz n-a facut rau nimanui.
Pentru doua portii am nevoie de jumatate de kilogram de mazare. Daca nu am proaspata (se gaseste doar cand e vremea ei), prefera sa folosesc din cea congelata si prefiarta. Arata mult mai bine decat cea din borcan, e tinuta la apa mult mai putin si pare ca-i mai plina de cele bune. In plus, nu e nevoie sa o tii mult pe foc.
Pe post de afumatura, folosesc un carnat afumat, crud si uscat bine. Doi catei de usturoi si o ceapa nu foarte mare vor completa sosul din jurul boabelor de mazare. Ca veni vorba, mai intai toc ceapa si usturoiul, le sotez usor in foarte putin ulei amestecat cu apa (sa nu dea arsuri) si abia apoi pun mazarea in tigaie. Dupa un minut pun cam doua cani de rosii zdrobite (din conserva, s-a cam dus vremea rosiilor coapte din piete) si las mancarea sa dea in clocot. Nu ingros mancarea cu faina sau amidon, pur si simplu iau o furculita si zdrobesc o parte din boabele de mazare.
Dupa doua-trei clocote, adaug carnatul taiat in rondele subtiri, o mana de frunze de patrunjel si putina sare. Apoi sting focul. Las mancarea sa se odihneasca doua-trei minute inainte de a o pune in farfurii. In farfurie ramane de obicei putin sos. Pe care-l arunc? Nici poveste! Trag prin el o bucata de paine HapiHap si-i dau un rost pe lume.
Alte retete culinare recomandate
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradSalata cu sfecla rosie ce a devenit preferata noastra.
Salata Suba cu sfecla rosie si sprot afumatIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii