Ratatouille la cuptor

Eu ma bucur din plin de legume vara asta. O mancare simpla, plina de savoare si care in mod sigur nu necesita carne. Nu este reteta originala de ratatouille, dar este o versiune populara, care merge de minune la cuptor si care datorita culoritului legumelor incanta privirea... Retete dietetice

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Ratatouille la cuptor

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 1-2 dovlecei (depinde de marimea lor)
  • 3 rosii mari de gradina
  • sare si piper
  • pentru sos:
  • 2-3 rosii bine coapte
  • un praf de sare si piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 mana frunze proaspete de busuioc
  • pentru deasupra:
  • branza de burduf sau cascaval
  • branza de capra
  • feta

Mod de preparare

Spalam vanata si dovlecelul, fara a indeparta coaja, taiem capetele si cu un cutit bine ascutit, taiem legumele in felii subtiri. Le pudram cu sare, le asezam intr-o strecuratoare si le lasam putin sa-si lase sucul.

Pentru sos: in vasul robotului de bucatarie punem rosiile taiate in sferturi, usturoiul si pasiram bine pentru a obtine un sos. Adaugam sare si piper dupa gust, 2 linguri ulei de masline, busuiocul taiat marunt si amestecam toate ingredientele. Ungem un vas termorezistent cu putin ulei de masline si punem in el sosul facut anterior.

Dupa ce legumele s-au inmuiat putin si si-au lasat sucul, datorita pudrarii cu sare, le clatim, le uscam prin tamponare cu prosoape de hartie, le pudram iar cu sare si piper. Le stropim cu putin ulei de masline si le amestecam. Taiem si rosiile in felii subtiri.

In vasul in care am pus sosul, asezam legumele alternand o felie de vanata, una de dovlecel, una de rosii si tot asa pana umplem vasul. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 50 minute. Indepartam folia, dam vasul la cuptor pentru inca 10-15 minute, apoi presaram deasupra branza de burduf si mai dam vasul la cuptor pentru inca 10 minute, pana s-a topit branza. Se serveste calda sau rece.

Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Pateuri cu dovleac
Bucataras.RO

Pateuri cu dovleac

Cand am facut umplutura de dovleac am facut dintr-un dovleac de 3 kg din care am facut trei retete. Am pus la fiecare reteta...

Pateuri cu dovleac
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise