Vinete evantai cu rosii si mozzarella

Vinetele evantai cu rosii si mozzarella este o mancare delicioasa si usoara, perfecta in zilele calde de vara. Vinetele la cuptor se pregatesc foarte rapid!

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie
Vinete evantai cu rosii si mozzarella

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 4 vinete mici (Truc culinar: Alege vinete mai lungi cu varful rotund ca sa le poti sectiona usor. E bine sa aiba cotorul mare si codita)
  • 3 linguri pesto
  • 4-5 rosii
  • 200 gr mozzarella
  • sare
  • piper
  • busuioc pentru decorare

Mod de preparare

Vinetele se spala si se taie, pe lungime, felii de cca 1 cm grosime, fara sa se desprinda cotorul. Fiecare felie obtinuta se unge pe ambele parti cu pesto (eu mi-am facut pesto din patrunjel. Era mai bun daca aveam busuioc). Dupa care se asezoneaza cu sare si piper.

Rosiile si mozzarella se taie felii subtiri. Feliile de rosii se dau cu sare si cu piper. Intre 2 felii de vinete se pune cate o felie de rosie si de mozzarella.

Vinetele astfel umplute se pun intr-o tava de teflon pe care puneti hartie de copt sau folie de teflon pentru ca vanata isi va lasa suc si si mozzarella se va topi si se lasa la copt cca 50 min (la mine am dat pe coacere normala si apoi am dat pe grill si a durat cam 35-40 min, insa difera de la aragaz la aragaz si cum anume e, al meu fiind electric).

Reteta Vinete evantai cu rosii si mozzarella a fost propusa de YOYO pe forum culinar.ro


Vinetele la cuptor cu rosii si mozzarella se pot servi cu garnitura cartofi piure cu sos tzatziki sau cus cus. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Tort cu fructe uscate si turron
Bucataras.RO

Tort cu fructe uscate si turron

Tort cu fructe uscate si turron
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!