Orezul se spala si se fierbe in apa calda cu putina sare. Separat se curata si se fierbe mazarea. Dupa ce a fiert, orezul, se strecoara si se clateste
Orezul se spala si se fierbe in apa calda cu putina sare. Separat se curata si se fierbe mazarea. Dupa ce a fiert, orezul, se strecoara si se clateste tot cu apa calda. Se amesteca cu mazarea fiarta, se adauga 70 gr unt si se mai fierbe putin. Se prepara un sos din smantana, faina si unt. Se lasa sa fiarba sosul cateva minute, amestecand sa nu se faca cocoloase. Se ia de pe foc, se adauga zeama de lamaie, patrunjel verde tocat, sare si piper. Se asaza amestecul de orez cu mazare pe un platou si se toarna sosul deasupra.
Se serveste cald.
Alte retete:
Mancare de mazare cu sos de rosii
Garnitura de orez si mazare
Chiftelute
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii