Mancaruri cu peste

Reteta Aripioare de pisica de mare cu lamaie si 5 arome

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
retete123 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pisica de mare este un sortiment de peste care se gaseste deja destul de usor si la noi in marile magazine. Carnea este alba si foarte gustoasa. Pisic

ingrediente

   coaja de la 1 lamaie
   tocata marunt
   1 lingurita de amestec 5 arome
   2 lingurite cu varf de sare de mare
   4 aripi de pisica de mare a cate 225 g fiecare
   foarte proaspete
   2 maini de faina
   pentru pudrat
   2 oua
   batute usor
   6 maini bune de pesmet fin
   ulei de masline

mod de preparare

Pisica de mare este un sortiment de peste care se gaseste deja destul de usor si la noi in marile magazine. Carnea este alba si foarte gustoasa. Pisica de mare poate fi gatita la fel cum procedam cu oricare al peste. Se poate face pane, se poate folosi la o ciorba sau cum am procedat in cele ce urmeaza. Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Intr-un mojar, puneti coaja de lamaie, amestecul cu 5 arome si sarea. Zdrobiti bine totul si amestecati, apoi presarati compozitia peste aripile pisicii de mare, pe ambele parti. Luati 3 farfurii mari, puneti faina pe una, ouale pe a doua si pesmetul pe a treia. Puneti o tigaie mare neaderenta la foc mare si acoperiti-o cu 1 cm de ulei de masline. Manevrand rapid ingredientele, dati mai intai prin faina fiecare aripa, pe ambele parti, scuturand excesul, apoi prin ou, lasand sa se scurga surplusul. Dupa aceea, presati-le peste pesmet, scuturand din nou excesul.

Prajiti in uleiul incins aripile de pisica de mare, cate 1 sau 2 odata, lasandu-le 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Asezati-le intr-o tava mare pentru cuptor, in timp ce prajiti si celelalte bucati, schimband uleiul din tigaie daca e necesar. Cand toate cele 4 bucati s-au prajit, puneti tava pentru 15 minute la nivelul din centru al cuptorului incins - un interval de timp in care pestele ar trebui sa devina auriu si crocant, iar carnea sa se desprinda usor de pe oase.
Serviti pestele cu o salata usoara de verdeturi si multa maioneza aromata. Pentru aceasta din urma, amestecati 4 linguri de maioneza sau creme fraiche cu 2 maini de ceapa verde tocata, coriandru proaspat tocat si sucul de la 1 lamaie.



Alte retete recomandate:

Ciulama de ciuperci

Pastrama de oaie

Cartofi la cuptor
Incearca si Pastrav spaniol
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pisica de mare cu lamaie si 5 arome" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.