- preincalzim cuptorul la 200'C
- condimentam fileurile de peste cu coaja de lamaie razuita, rozmarinul tocat marunt si piper macinat; nu mai trebe sare ca-si ia de la bacon
- infasuram bine fileurile in bacon sau pancetta, ce aveti voi
- punem o cratita pe foc (una care merge si la cuptor) si incingem putin ulei de masline
- punem fileurile infasurate in bacon si prajim cam un minut, max un minut jumate apoi bagam cratita la cuptorul incins timp de 15 minute, depinde cat de groase sunt fileurile si va orientati ca baconul sa fie putin rumenit deasupra cand e gata
- intre timp cat se face pestele, pregatim lemon mayonnaise
- intr-un bol punem cele 4 linguri de maioneza, piper macinat si stoarcem deasupra sucul de la cele doua lamai
- pregatim sparanghelul; fie ca-l faceti la abur ori fiert, deci cum doriti
- eu l-am fiert cateva minute dupa care l-am transferat imediat in apa rece cu gheata, ca sa se opreasca din fierbere si sa-si pastreze culoarea
Fillet de peste cu bacon afumat se serveste cu lemon mayonnaise si sparanghel si, eventual, cu un pahar de vin alb sec alaturi.
Reteta de "Fillet de peste cu bacon afumat, lemon mayonnaise si sparanghel" a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Rebella.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe