Placinta cu ton, ceapa si porumb este o mancare delicioasa cu peste. Se amesteca soul cu praful de sare, se adauga faina cernuta cu praful de copt.
Placinta cu ton, ceapa si porumb este o mancare delicioasa cu peste. Se amesteca soul cu praful de sare, se adauga faina cernuta cu praful de copt, apa calda si se framanta pana se obtine un aluat omogen si elastic. Se intinde in foaie si se aseaza intr-o forma rotunda, termorezistenta. Se inteapa cu furculita in mai multe locuri si se coace 15 minute. Intre timp, se scurg conservele de ulei, se pune pestele intr-un castron si se amesteca usor cu ceapa verde taiata marunt, cu ardeiul taiat cubulete si boabele de porumb. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, si se toarna apoi in forma peste blatul semicopt.
Separat se bat, intr-un castron, ouale, iaurtul, cascavalul ras si se toarna peste umplutura, apoi placinta se introduce in cuptor pentru circa 30-45 minute.
Placinta cu ton, ceapa si porumb se serveste calda, garnisita cu rondele de ceapa verde.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste prima oara cand fac prajitura aceasta si este grozava langa o ceasca de cafea ! Ps: Mai am de invatat la capitolul...
Foi de miere de albinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii