Placinta de peste cu praz si creveti

Placinta de peste cu praz si creveti este un pranz marinaresc potrivit pentru orice sezon si deosebit de delicios.

Complexitate
redusa
Placinta de peste cu praz si creveti

Ingrediente

  • 1 ceapa curatata si taiata in sferturi
  • 3-4 cuisoare
  • 1 fruna dafin
  • 250ml smantana dulce
  • 250ml lapte integral
  • 400g file de peste alb
  • tare
  • 400g file de eglefin afumat
  • 30g unt
  • 2 fire praz feliate fin
  • 1 mana patrunjel tocat
  • 300g creveti cruzi
  • decorticati
  •  
  • Topping:
  • 750g cartofi rosii
  • curatati de coaja
  • 75 g unt
  • taiat cubulete
  • 50ml lapte fierbinte
  • 2 galbenusuri mari
  • 75-100g branza Cheddar rasa

Mod de preparare

Placinta de peste cu praz si creveti este un pranz marinaresc potrivit pentru orice sezon si deosebit de delicios.

Infingeti cele 3-4 cuisoare in ceapa. Puneti-o apoi intr-o tigaie mare, impreuna cu frunza de dafin, smantana dulce si laptele, si dati tigaia la foc mic. Adaugati fileurile de peste alb si eglefin afumat si lasati-le 3-4 minute. scoateti fielurile din tigaie si aseati-le pe o farfurie. treceti sosul printr-o sita fina intr-un borcan si lasati-l deoparte.

Topiti untul intr-o tigaie, adaugati prazul si inabusiti-l 4-6 minute, pana se inmoaie. adaugati faina si mai lasati pe foc cateva minute amestecand. adaugati treptat sosul de peste si lasati totul la foc mic 10-15 minute, amestecand ocazional, pana cand se ingroasa. asezonati bine cu sare si piper, si adaugati patrunjelul tocat.

Pentru stratul de deasupra, taiati cartofii bucati mari si adaugati-i intr-o oala cu apa sarata. cand da in clocot, micsorati flacara si lasati cartofii la foc mic 15-20 minute, pana cand se simt moi atunci cand ii intepati cu un cutit. scurgeti-i bine si zdrobiti-i pana cand obtineti un piure. Adaugati untul si laptele si amestecati pana se omogenizeaza. Lasati sa se raceasca, apoi adaugati galbenusurile. Puneti sare si piper.

Preincalziti cuptorul la 200C. Rupeti pestele in bucati mici si adaugati sosul de praz cu crevetii. Amestecati pana se omogenizeaza. Transferati compozitia intr-o cratita termorezistenta si puneti pireul de cartofi deasupra, cu o lingura, aranjandu-l uniform. Presarati deasupra un strat generos de branza rasa. Dati placinta la cuptor 25-30 minute, pana se rumenste si se umfla pe alocuri. Lasati-o sa stea cateva minute, apoi serviti-o cu mazare sau cu fasole verde.


Se va servi calda sau rece, cu mazare sau fasole verde.

Reteta Placinta de peste cu praz si creveti a fost inspirata de Godron Ramsay in cartea Bucataria lumii - retete fantastice de pretutindeni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Pancakes cu mascarpone si fructe de padure
Bucataras.RO

Pancakes cu mascarpone si fructe de padure

C'est très bon ! :D

Pancakes cu mascarpone si fructe de padure
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise