Mancaruri cu peste

Reteta Rulouri de calcan cu mousse de crab si somon

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:30m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Rulouri din cotlet de porc cu ciuperci"
 
Se prajeste ceapa cu usturoiul pana sunt translucente, apoi se adauga crevetii, sare si piper si se prajesc putin pana se fac roz.

Intr-un robotel d

ingrediente

   6-8 fileuri de peste alb ( eu am avut un soi de calcan-SOLE)
   50 gr somon afumat
   100 gr creveti
   100 gr carne de crab
   1 ou
   sare
   piper
   1/2 ceapa tocata f. marunt
   2 catei de usturoi
   capere
   o lingura de marar tocat
   5 linguri vin alb sec
   5 linguri supa de pui
   Sos de vin si sofran
   300 ml vin alb
   5 boabe piper
   codita de la 2-3 fire de marar ( frunzulitele se toaca separat)
   2 fire de cimbru
   1/2 ceapa tocata f. marunt
   1 catel de usturoi strivit
   4 linguri de smantana lichida
   50 gr unt
   sare
   piper
   un varf de cutit de praf de sofran (sau cateva fire)
   Sos de rosii cu usturoi
   2 rosii f. coapta
   4 catei de usturoi
   o lingura de ulei
   sare

mod de preparare

Se prajeste ceapa cu usturoiul pana sunt translucente, apoi se adauga crevetii, sare si piper si se prajesc putin pana se fac roz.





Intr-un robotel de bucatarie se pune carnita de crab, crevetii cu sosul de ceapa, somonul afumat, un ou crud, marar tocat, capere, sare si piper si se pulseaza pana se obtine un mousse.





Se sareaza si pipereaza fileurile de peste pe ambele parti apoi se intinde cate o lingura de umplutura pe fiecare bucata de peste si se ruleaza, nu foarte strans.





Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei si se toarna pe langa amestecul de zeama de supa si vin, si se dau 20-25 min la cuptor la foc mediu.




Sos de vin si sofran


Se fierbe vinul, boabele de piper, coditele de marar si cimbru, ceapa si usturoiul la foc foarte mic pana se reduce la 1/3.





Se adauga smantana lichida, sare si piper dupa gust si se lasa sa clocoteasca, pana scade si se ingroasa. Se adauga apoi cate o lingurita de unt si se amesteca pana s-a topit complet si de-abia apoi se mai pune inca o lingurita, si tot asa pana se incorporeaza tot untul.





Se da la o parte de pe fic si se adauga praful de sofran, numai putin si o sa aiba o culoare f. galbena si un parfum deosebit.





Sos de rosii cu usturoi


Se freaca usturoiul pisat cu sare si ulei ca la mujdei pana se face o pasta-maioneza, apoi se adauga rosiile decojite tocate foarte marunt.





Se pune sosul in robotel si se pulseaza de cateva ori pana se face un piure, apoi se pune intr-o strecuratoare fina sa curga toata apa lasata de rosii.
Se servesc rulourile cu sosul alb si cel de rosii si usturoi cu garnitura de cartofi natur sau orez.





Reteta Rulouri de calcan cu mousse de crab si somon a fost propusa de roxanav pe forum culinar.ro





Alte retete cu peste gasiti aici:


Gratin de somon in sos de rosii si creveti,


File de somon cu sos de portocale ,


Fileuri de somon in foietaj
Incearca si Hake la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de calcan cu mousse de crab si somon" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.