Cap de mistret

Capul de mistret se curata, se parleste, apoi se spala si se pune intr-un bait preparat din ingredientele de mai sus timp de 3-4 zile. Se scoate apoi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cap de mistret
  • Pentru bait:
  • 1 l vin alb
  • 3 linguri otet
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov taiat felii
  • 10 boabe de piper
  • sare
  • cimbru
  • 1-2 foi de dafin

Mod de preparare

Capul de mistret se curata, se parleste, apoi se spala si se pune intr-un bait preparat din ingredientele de mai sus timp de 3-4 zile. Se scoate apoi si se pune la fiert in apa si zeama de bait. Se lasa la fiert 6-7 ore. Cand este gata, se lasa la racit, apoi se scoate capul si se ia toata carnea de pe oase, limba si soriciul. Se taie felii subtiri carnea si se pune intr-o forma inalta, presarand printre straturile de carne, sare, piper si foile de dafin pisate.


Se acopera si se lasa pana a doua zi la rece.

Alte retete:

Friptura de vita la cuptor Placinta de dovleac Curcan umplut

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci