Friptura de caprioara cu fructe de padure

Se curata muschiuletul de caprioara de pielite, se condimenteaza, apoi se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei. Se adauga usturoiul tocat si rozmarin

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 650gr. muschi de caprioara
  • 400gr. fructe de padure
  • 300gr. cartofi
  • 250gr. spanac
  • 50gr. faina
  • 20gr. unt
  • 50 gr. ceapa
  • 20gr. usturoi
  • 400ml. lapte
  • 150ml. vin rosu
  • 100ml. ulei
  • sucul de la 2 portocale
  • coriandru
  • scortisoara
  • cuisoare
  • rozmarin
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata muschiuletul de caprioara de pielite, se condimenteaza, apoi se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei. Se adauga usturoiul tocat si rozmarinul. Se pune preparatul la cuptorul preincalzit si frigeti timp de 15 minute, la 150 grade C.

Intre timp, se curata cartofii, se taie felii si se pun la prajit.

Se pregateste pireul de spanac: Se caleste ceapa marunt si se adauga faina, amestecand mereu. In aceasi tigaie, se pune spanacul tocat si se lasa totul aproximativ 7-8 minute. Se toarna laptele, sarea, piperul si usturoiul pisat.

Se prepara sosul din fructe de padure: Se pune la fiert vinul rosu impreuna cu sucul de portocale si mirodeniile: scortisoara, coriandru si cuisoare. Se fierb toate la foc mic si, spre sfarsit, se adauga fructele de padure (gasiti congelate).
Pe un platou, se aseaza muschiul de caprioara taiat feliisi se serveste cu sosul din fructe de padure, cu care se napeaza muschiuletul, iar alaturi piureul de spanac si cartofii prajiti. Se serveste cu vin rosu rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc