Friptura de iepure cu legume

Curatam legumele, le taiem bucati mai mari, ungem o tava cu putin ulei si le asezam amestecate. Usturoiul nu l-am mai curatat , cateii i-am pus intreg

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Friptura de iepure cu legume

Ingrediente

  • 1 iepure
  • 2-3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 3-4 cepe mai mici
  • 2 ardei kapia sau gogosari
  • 2 ardei iuti
  • 6-7 catei de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • 3-4 rosii mici sau de tip cherry
  • Pentru uns carnea:
  • rozmarin
  • putina salvie
  • cimbru
  • boia
  • piper
  • sare
  • 100 ml ulei de masline
  • 1/2 de lamaie stoarsa

Mod de preparare

Curatam legumele, le taiem bucati mai mari, ungem o tava cu putin ulei si le asezam amestecate. Usturoiul nu l-am mai curatat , cateii i-am pus intregi, zdrobiti putin cu lama cutitului. Iepurele il impartim in 6 bucati pe care le asezam peste legume. Amestecam restul ingrendientelor si ungem carnea. Adaugam vinul si o jumatate de pahar de apa, punem o folie deasupra si coacem la foc mic 1 1/2 ora. Apoi luam folia si lasam sa se rumeneasca.

Eu l-am servit cu catofi copti.

Pofta buna!

Reteta Friptura de iepure cu legume a fost propusa de amalia aa pe forum culinar.ro

Alta reteta cu iepure gasiti aici: Iepure sicilian

De asemenea va recomandam sa incercati si reteta de Ciuperci la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc