Se da prin masina de tocat 3/4 kg. carne de porc, sau amestecata, de vaca si de porc, si miezul de la o felie groasa de paine, muiat si stors bine. De
Se da prin masina de tocat 3/4 kg. carne de porc, sau amestecata, de vaca si de porc, si miezul de la o felie groasa de paine, muiat si stors bine. Deoparte se rumenesc in untura 2 cepe mijlocii taiate marunt; cand cepele incep sa se ingalbeneasca, se adauga 2 linguri de orez ales si spalat. Se lasa sa se traga si orezul, se stinge cu putina apa, apoi se amesteca cu carnea, se adauga verdeata tocata marunt, sare si un praf de piper. Se desfac foliile de la o capatana de varza dupa ce a fost spalata cu apa rece. Se taie frunzele in bucati potrivite de mari, cu care invelim carnea pentru sarmale. Adevaratele sarmale moldovenesti se fac mici ca o nuca. Varza ramasa neintrebuintata la sarmale, se taie ca taiteii mai grosi. Se pune un strat de varza in cratita, apoi se aseaza sarmalele una langa alta si un al doilea rand, daca avem mai multe. Intre randuri se pot aseza felii de rosii. Deasupra se pune inca un strat de varza taiata. Se pune apa, se adauga putin bulion de rosii sau de ardei, si o lingura buna de untura. Se lasa sa fiarba bine, apoi se da la cuptor, la foc potrivit, si se tin pana scade zeama atat cat trebuie. Sarmalele sunt mult mai bune incalzite, de asta e mai bine sa fie facute de pe o zi pe alta.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsUite că am reuşit să preparăm şi gem de caise,mai puţintel ,după buget că „e scumpe” maică caisele în zona...
Gem de caiseIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii