Varza calita cu carnati de casa pregatita in vas ceramic este o mancare traditionala delicioasa ce se pregateste de obicei in ziua taierii porcului (ignat). Este o mancare delicioasa ce se uda cu un pahar de palinca.
Varza murata se lasa in apa pentru cateva ore, pentru a elimina din surplusul de sare. Curatam ceapa, se spala si se toaca marunt apoi se caleste in untura incinsa intr-o tigaie mai mare. Varza se toaca marunt, fideluta, apoi se stoarce bine de zeama si se caleste impreuna cu ceapa circa 30 de minute, amestecand din cand in cand. Se presara boiaua dulce, piperul macinat, cimbrul, semintele de chimen, se amesteca apoi se adauga si sucul de rosii. Se amesteca usor, cu lingura de lemn, apoi se rastoarna in vasul ceramic, se aseaza carnatii deasupra, intregi (se inteapa cu o furculita, din loc in loc) sau taiati bucati mai mici, apoi se da vasul in cuptorul incalzit putin si se lasa cam o ora, sa se rumeneasca usor.
Se serveste fierbinte alaturi de o mamaliga aburinda si cu u ardei iute. Pofta buna! Reteta Varza calita cu carnati de casa, in vas ceramic a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryCand am facut umplutura de dovleac am facut dintr-un dovleac de 3 kg din care am facut trei retete. Am pus la fiecare reteta...
Pateuri cu dovleacPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii