Se toaca marunt o ceapa cat o nuca si se caleste sticlos intr-un vas emailat cu o lingura de ulei alimentar. Se curata 800 g varza, se taie fideluta /
Se toaca marunt o ceapa cat o nuca si se caleste sticlos intr-un vas emailat cu o lingura de ulei alimentar.
Se curata 800 g varza, se taie fideluta /cca 1 cm latime/, fara cocean, se pune in vas cu ceapa. Se stinge cu 700 ml apa, se adauga sare / lingurita de cafea/, un praf de piper si mestecand din cand in cand, se fierbe cca o ora pana se inmoaie. Se adauga o portie de tocanita de soia fara apa si un buchetel de cimbrisor (se leaga cu ata alba) sau cimbru, caci acesta ii da gust „ardelenesc”. In lipsa cimbrului se poate aroma cu marar sau tarhon, in acest caz se pun o data cu celelalte condimente. Se fierbe in continuare, fara capac, 5 minute ca sa scada apa. Se scot plantele condiment, se drege cu 100 ml smantana.
Alte retete recomandate
Salate cruditati
Salata bulgareasca
Salata peste
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii