Varza de bruxelles este delicioasa si usor de gatit. Este si aspectuoasa, asa ca nu iti ramane decat sa incerci reteta noastra de varza de bruxelles cu sos si bacon.
Curatam varzuca de frunzele exterioare,taiem o feliuta din cotor, ii facem o taietura in cruce(asa se fierbe uniform),si o spalam. O punem in steamer,adaugam frunze de patrunjel/sau alta verdeata, pentru aroma,si lasam 20-25 minute la fiert. Depinde cit de "al dente va place". Între timp curatam si spalam ceapa,o despicam in citeva bucati si o punem in ceva ulei de floarea soarelui la rumenit. Cind este usor aurie,o stingem cu lapte,adaugam patrunjelul, condimentam,apoi punem mixerul stick la treaba/macinam.Lasam sa fiarba vreo 10 minute la foc lejer. Pina atunci tocam baconul si il rumenim intr-o tigaie antiaderenta, fara nici un adaos de grasime/ulei. Adaugam baconul/costita la sosul de lapte pe care apoi il ingrosam cu amidon. Eu folosesc Mondamin,care se poate presara linistit in sosul fierbinte fara a face cocoloase. Daca nu stiti cum reactioneaza amidonul pe care-l folositi,si pentru a fi siguri ca veti obtine un sos fin, amestecati amidonul cu o lingura de apa rece,apoi turnati-l la sosul de lapte.
Varza se poate servi si un pireu de cartofi pe linga. Pofta buna! Reteta Varzuca de Bruxelles cu sos si bacon a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciPoate nu toată lumea sărbătoreşte Valentine’s Day, nici eu, dar mi s-a părut o ocazie frumoasă pentru a realiza...
Desert tort Valentine’s DayIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii