Mancaruri fara carne

Reteta culinara Mamaliga pripita la ceaun

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Mamaliga pripita se serveste la masa langa ochiuri, branza cu smantana, topitura etc. Este gustoasa.

ingrediente

   500 g malai
   1 l apa
   1 Iingurita sare

mod de preparare

Pentru mamaliga pripita se pune ceaunul cu apa la fiert. Cand apa este fierbinte se pune sare si se presara putin malai. La primele clocote, se introduce malaiul (cernut si pregatit la indemana) lasandu-i sa cada in ceaun in forma de ploaie si amestecand continuu cu facaletul. Daca mamaliga pare destul de tare, nu se mai adauga malai (trebuie sa se tina seama ca mamaliga se mai ingroasa la fiert), dar se amesteca mai departe apasand cu facaletul spre peretii ceaunului.
Cand mamaliga este destul de fiarta, se scoate facaletul, se curata cu o lingura de lemn udata in apa, apoi tot cu lingura se strange mamaliga dinspre margini si se mai lasa o clipa pe foc. Dupa ce au mai rabufnit de cateva ori aburii, se apuca ceaunul cu o carpa de urechi, se scutura de cateva ori si se rastoarna pe un fund curat de lemn.
Mamaliga pripita este mai moale decat mamaliga fiarta si se serveste la masa langa ochiuri, branza cu smantana, topitura etc.

Incearca si Tarta cu ierburi aromate
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga pripita la ceaun" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri fara carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite