Foile de lasagna se pregatesc dupa instructiunile de pe ambalaj, iar branza de oaie se marunteste. Daca folosim condimente verzi, le spalam si le tai
Foile de lasagna se pregatesc dupa instructiunile de pe ambalaj, iar branza de oaie se marunteste.
Daca folosim condimente verzi, le spalam si le taiem marunt. Cascavalul mozzarella se taie in rondele subtiri. Punem deoparte 2 linguri de seminte de floarea soarelui, restul se taie marunt sau se macina in bucati mai mari. Se unge cu ulei o tava mai mica sau un vas termo-rezistent. Branza de aoie se amesteca cu semintele de floarea soarelui maruntite, cu parmezanul, cu oul, cu busuiocul, cu oregano, cu cimbrisorul si asezonam cu putina sare si piper. Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Fundul tavii se unge cu pasta de rosii. Punem foi de lasagna deasupra, apoi un strat din masa de branza de oaie, sos de rosii, cascaval mozzarella, apoi din nou, cate un stra de lasagna, rosii, branza, alternand pana se termina toate componentele.
Ultimul strat sa fie mozzarella. Se presara cu semintele intregi de floarea soarelui puse deoparte si se coace pe gratia din mijlocul cuptorului aprox. 25 minute, pana se inroseste ultimul strat.
Lasam sa stea cateva minute inainte de servire.
Se potriveste cu o salata asortata cu sos condimentat.
Alte retete recomandate
Paste carbonara
Salata cu paste si pui
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseC'est très bon ! :D
Pancakes cu mascarpone si fructe de padurePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii