Paste si pizza

Reteta Pastitsio - lasagna greceasca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
Pica postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pastitsio este o reteta greceasca delicioasa care seamana foarte mult cu reteta de lasagna. Pentru aceasta reteta trebuie sa folositi 300 g paste.

ingrediente

Stratul de paste:
   300 g paste
   2 linguri ulei
   100 g branza sarata
   1 albus de ou
   sare
   piper
Stratul de carne:
   300 g carne tocata de vita
   1 ceapa
   3-4 linguri ulei
   3-4 linguri suc de rosii
   2 catei de usturoi
   nucsoara
   rozmarin
   sare
   piper
   1 foaie de dafin
   50 ml vin alb
Sosul bechamel:
   1 lingura faina
   1 lingura unt
   200 ml lapte
   sare
   piper
   nucsoara
   1 galbenus de ou
   50 g cascaval ras sau parmezan.

mod de preparare

Pastitsio este o mancare greceasca asemanatoare cu lasagna italiana. Este preparata din straturi alternante de paste tubulare, cu carne de vita si acoperite cu sos bechamel. O mancare satioasa, care necesita ceva timp de pregatire, dar care merita tot efortul.

Stratul de carne:




Se incinge uleiul intr-o tigaie si se soteaza ceapa tocata marunt, pana ce se inmoaie. Se adauga carnea si se amesteca bine. Dupa ce carnea este rumenita, se adauga usturoiul zdrobit, vinul, foaia de dafin si sucul de rosii. Se potriveste gustul cu sare, piper, rozmarin. Se lasa sa fiarba totul la foc mic, pana cand scade tot lichidul din tigaie si carnea este gatita. La finalse scoate foaia de dafin.




Pastele:

Se fierb in apa cu sare timp de 10 minute, se scurg de apa si se amesteca cu ulei, branza rasa, albusul de ou bine batut, sare si piper dupa gust.

Sosul bechamel:

Se incinge untul intr-o tigaie, se adauga faina, apoi se toarna laptele fierbinte, putin cate putin si amestecand continuu. Se lasa pe foc pana se ingroasa. Se adauga sare, piper, nucsoara dupa gust. Se opreste focul si se adauga galbenusul batut bine si cascavalul ras.

Asamblarea:

Se aseaza intr-o tava, jumatate din cantitatea de paste, se intinde in strat uniform amestecul de carne si se acopera cu restul pastelor. Deasupra se toarna sosul bechamel. Se da tava la cuptor, pentru 30 minute.


Este recomandabil ca pastitsio sa se serveasca rece, daca se doreste o portie aratoasa, dar poate fi servita si calda, daca nu se tine atat de mult la aspect.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Incearca si Pasta cu somon afumat si lamaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitsio - lasagna greceasca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.