Din retetele de vacanta nu poate lipsi pizza...chiar si una dulce cu finetti si marshmallow. Inedita, rapida si foarte gustoasa...cateva din atributele acestei super retete.
*Pregatim aluatul:
1.Punem intr-un castron faina, drojdia si zaharul.
2.Pornim mixerul si mixam ingredientele adaugand treptat laptele cald.Mixam pana aluatul incepe sa se formeze, cam 30 de secunde.
3.Lasam sa se odihneasca 5 minute, dupa care adaugam uleiul de masline, galbenusul de ou, sarea si mai mixam pentru inca 30-50 de secunde.Daca aluatul are un aspect uniform, inseamna ca este gata.
4.Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul la dospit intr-un loc cald pentru 40 de minute.
5.Cand aluatul a dospit si si-a dublat volumul, il impartim in doua.In acest caz ne vor iesi doua bucati de pizza.Daca vreti o pizza mare atunci nu mai impartiti aluatul.
6.Acoperim fiecare bucata de aluat cu folie alimentara si o dam la rece.
*Asamblam pizza asa:
1.Pe masa pudrata lejer cu faina punem o bucata de aluat.
2.Intindem aluatul usor cu degetele pana are o forma rotunda, sau ovala, sau cu doriti voi, apoi il asezam pe o tava de pizza.
3.Dam tava la cuptor, la foc iute, pana blatul se rumeneste frumos si este auriu.La fel procedam si cu ce-a de-a doua bucata de aluat.
4.Cand blatul este frumos rumenit, il scoatem si asa fierbinte cum este il vom unge pe toata suprafata cu crema de finetti.Blatul fiind fierbinte, crema de finetti ar trebuie sa se topeasca foarte bine si sa fie cremoasa.
5.Presaram deasupra bucatele de marshmallow in asa fel incat toata suprafata sa fie bine acoperita.
Nota:Aici nu as putea da cantitati exacte pentru ca fiecare unge stratul de ciocolata cat de de gros si dulce il prefera si presara deasupra cate bucatele de bezea doreste.Deci am sa va las pe voi sa va jucati cu cantitatile:)
5.Dam tava la cuptor, la foc iute si o urmarim constant.O lasam sa stea foarte putin doar pana marshmallow-ul de deasupra este usor aurit si caramelizat.Nu dureaza deloc mult, in jur de 1-2 minute....atat, nu mai mult.
6.Cand pizza este gata rumena, o scoatem si o servim feliata asa fierbinte si aburinda cum este:)).
Pofta mare va doresc!
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postEste gemul, dulceata, cum vreti voi sa-i ziceti cel mai mancat si folosit la mine in familie. Il folosesc cel mai des la...
Gem de mureIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii