Prima data pregatim aluatul crocant pentru pizza. Punem drojdia cu o lingura de faina si cu o jumatate de lingurita de zahar intr-un bol, amestecam cu putina apa calduta si lasam deoaparte acoperit pana cand incepe sa fermenteze.
Restul de faina il punem intr-un bol mai mare, adaugam maiaua in mijloc, apa si uleiul de masline si framantam bine cand obtinem un aluat elastic care nu se lipeste de maini. Acoperim vasul cu aluatul si lasam deoaprte sa dospeasca timp de 40 de minute.
Maruntim bine rosiile, adaugam 3 bucati de usturoi maruntite bine, 4 linguri de ulei de masline, frunzele de busuioc maruntite si ele (cam 5 frunze), si se mai poate adauga oregano daca doriti.
Se fierbe timp de 30 de minute pana cand se inmoaie rosiile si se formeaza un sos. Rucola se stropeste cu 3 linguri de ulei de masline si o lingura de otet balsamic, sare si piper dupa gust.
Dupa ce e gata aluatul, il intindem si il asezam in tava pentru pizza, ungem blatul cu sosul de rosii, asezam mozzarela si frunzele de rucola.
Dam la cuptor pentru 30 de minute.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe