Ravioli cu boia, branza de capra, ricotta, spanac si sos quattro funghi

• lasati branza de capra si ricotta la scurs• amestecati faina cu boia si gris• turnati compozitia pe

Portii
2
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
ridicata
Ravioli cu boia, branza de capra, ricotta, spanac si sos quattro funghi

Ingrediente

  • boia dulce bio - 3 linguri
  • faina calitativa - 160 g
  • gris - 40 g
  • oua - 2 buc
  • ricotta - 50 g
  • branza de capra - 150 g
  • baby spanac - 100 g (1 casoleta)
  • usturoi - 2 catei
  • ulei de masline - 7 linguri
  • ciuperci Champignon - 4 buc
  • ciuperci Hribi - 4 buc
  • ciuperci Galbiori - 89 buc
  • ciuperci Zbarciog - 45 buc
  • unt - 25 g
  • cimbru uscat - 1/2 lingurita
  • vin alb, demisec, calitativ - 40 ml
  • sare si piper alb dupa gust

Mod de preparare

• lasati branza de capra si ricotta la scurs
• amestecati faina cu boia si gris
• turnati compozitia pe un blat de lucru, faceti o gaura in mijloc si spargeti cele doua oua inauntru
• adaugati 2 linguri de ulei de masline si bateti cele doua oua, incorporand treptat din compozitia cu faina, boia si gris
• odata ce ati ajuns la consistenta dorita, framantati-o bine, inveliti-o intr-o folie de plastic si lasati-o 30 min la frigider
• intindeti aluatul cu masina de paste Atlas Cromo, prin toate grosimile, pana ajungeti la nr. 7
• taiati capetele pana ajungeti la un aluat uniform, cu aceeasi latime peste tot
• adaugati atasamentul de ravioli
• presarati faina pe deasupra aluatului intins, impaturiti-l in jumatate, iar bucla de la jumatate adaugati-o in atasamentul de ravioli
• miscati putin de manivela pana prinde bucla, intindeti lateralele si puneti capacul de plastic deasupra
• trageti baby spanac la tigaie cu usturoiul si 1 lingura de ulei de masline
• adaugati-l peste ricotta si branza de capra si mixati pana obtineti o pasta omogena
• tocati toate cele 4 tipuri de ciuperci
• trageti-le la tigaie impreuna cu untul si 2 linguri de ulei de masline
• adaugati sare, piper alb si cimbru uscat dupa gust
• stingeti apoi cu vin alb
• adaugati apoi treptat pasta din branza si spanac in atasamentul de ravioli, in timp ce miscati de manivela
• desfaceti apoi ravioli realizati cu ajutorul unei rotite pentru ravioli si lasati-i la uscat pe o hartie de copt cca 1 ora
• fierbeti-i in apa incinsa (nu clocotita) timp de 4 minute
• adaugati apoi sosul de ciuperci si serviti – optional puteti rade si putin parmezan deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Salata taraneasca de legume pentru iarna
Bucataras.RO

Salata taraneasca de legume pentru iarna

Pana acum bagam muraturii clasici, taranesti, dar de anul trecut am descoperit aceasta reteta foarte buna. Daca muraturii...

Salata taraneasca de legume pentru iarna
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!