• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge oul, la
• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge oul, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea sa
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati oul asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de minute
• dupa 20 de minute il scoateti si presarati putina faina pe deasupra, pentru a evita lipirea
• introduceti bucata de aluat in partea stanga a masinii de paste Marcato Atlas Cromo, pentru a o intinde
• incepeti de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste mai presarati putina faina pe foaie si scadeti un nivel de grosime
• dupa ce ati intins foaia, o treceti in partea cealalta a masinii de paste Marcato Atlas Cromo si o taiati cu forma de tagliatele
• le lasam la uscat pe dispozitivul de uscat paste Marcato Tacapasta
• curatati bine calamarul prefiert si taiati lamele cuburi
• tocati usturoiul marunt, iar ciupercile taiati-le cuburi potrivite
• puneti apa cu sare la fiert, iar in momentul in care aceasta a dat in clocot, fierbeti pastele pentru cca 1 minut
• scurgeti-le apoi intr-o sita si stropiti-le cu putin ulei cu masline, ca sa nu se lipeasca
• incingeti uleiul si untul in tigaie si adaugati cuburile de calamar si ciuperci in aceasta
• adaugati usturoiul, cimbrul si asezonati cu sare si piper
• in momentul in care atat ciupercile, cat si calamarul este gatit, stingeti cu vin alb si lasati la redus cca 30 de secunde
• adaugati smantana de gatit si amestecati bine pentru cca 1 minut, pana ce compozitia se va inchega
• adaugati apoi tagliatelele in sos si amestecati de cateva ori pana ce sosul va intra in paste
• luati de pe foc, puneti in farfurie si radeti parmezan deasupra
• consumati preparatul cat este fierbinte.
Pofta buna!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDe curând, căutând informații despre una, alta, am aflat că năutul s-ar mai numi și ”mazărea berbecilor”. Am...
Mâncare de năut cu pui și stafidePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii