Paste si pizza

Reteta Tagliatele mare e monti

portii reteta 1 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 7m 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge oul, la

ingrediente

1 portii

Pentru aluat:
   ou - 1 buc
   faina - 100 g
   ulei de masline - 1 lingurita
   sare - dupa gust
Pentru sos:
   lamele de calamar (prefiert) - 23 buc (puteti folosi si calamar normal, curatat si fiert in prealabil)
   cimbru uscat - 1/2 lingurita
   unt - 30 g
   vin alb, demisec - 30 ml
   ulei de masline - 2 linguri
   usturoi - 2 catei
   parmezan - 50 g
   ciuperci brune - 34 buc
   sare si piper alb dupa gust

mod de preparare

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge oul, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea sa
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati oul asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de minute
• dupa 20 de minute il scoateti si presarati putina faina pe deasupra, pentru a evita lipirea
• introduceti bucata de aluat in partea stanga a masinii de paste Marcato Atlas Cromo, pentru a o intinde
• incepeti de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste mai presarati putina faina pe foaie si scadeti un nivel de grosime
• dupa ce ati intins foaia, o treceti in partea cealalta a masinii de paste Marcato Atlas Cromo si o taiati cu forma de tagliatele
• le lasam la uscat pe dispozitivul de uscat paste Marcato Tacapasta
• curatati bine calamarul prefiert si taiati lamele cuburi
• tocati usturoiul marunt, iar ciupercile taiati-le cuburi potrivite
• puneti apa cu sare la fiert, iar in momentul in care aceasta a dat in clocot, fierbeti pastele pentru cca 1 minut
• scurgeti-le apoi intr-o sita si stropiti-le cu putin ulei cu masline, ca sa nu se lipeasca
• incingeti uleiul si untul in tigaie si adaugati cuburile de calamar si ciuperci in aceasta
• adaugati usturoiul, cimbrul si asezonati cu sare si piper
• in momentul in care atat ciupercile, cat si calamarul este gatit, stingeti cu vin alb si lasati la redus cca 30 de secunde
• adaugati smantana de gatit si amestecati bine pentru cca 1 minut, pana ce compozitia se va inchega
• adaugati apoi tagliatelele in sos si amestecati de cateva ori pana ce sosul va intra in paste
• luati de pe foc, puneti in farfurie si radeti parmezan deasupra
• consumati preparatul cat este fierbinte.

Pofta buna!
Incearca si Pizza in casa cu ciuperci
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatele mare e monti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.