Preparate dulci

Reteta Briose cu mere si iaurt

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Briose cu capsuni"
 
1. Drojdia lichefiata cu o lingurita zahar si cu 100 g lapte caldut, se toarna in mijlocul fainii si se lasa la crescut 10 min.
2. Intre timp se dizol

ingrediente

Igrediente aluat:
   300 g faina
   15 g drojdie proaspata
   putina sare
   50 g zahar
   20 g lapte praf
   115 g apa
   100 g lapte
   40 g unt
Umplutura cu iaurt:
   100 g iaurt simplu
   30 g praf de budinca de vanilie (eu am pus custard powder
   care-i tot aia)
Umplutura de mere:
   300 g mere taiate cubulete
   100 g zahar
   putina sare
   80 g apa
   1/2 lingura suc de lamaie
   30 g amidon + 30 g apa
   15 g unt
   eu am pus si putin scortisoara

mod de preparare

1. Drojdia lichefiata cu o lingurita zahar si cu 100 g lapte caldut, se toarna in mijlocul fainii si se lasa la crescut 10 min.


2. Intre timp se dizolva laptele praf, sarea si zaharul in apa, se incalzesc usor. Apoi se toarna peste faina si se framanta pana se omogenizeaza. La urma se adauga untul topit (eu am pus KA-ul la treaba). Rezulta un aluat neted care se lasa la dospit 45 min la loc cald, sau pana-si dubleaza volumul.


3. Iaurtul si praful de budinca se amesteca si se pun la foc mic pana se ingroasa (la mine se ingrosase cam tare asa c-am adaugat si vreo 50 ml apa). Data viitoare inlocuiesc cu budinca de vanilie facuta in casa, in care in loc de lapte pun iaurt si elimin zaharul.


4. Merele cubulete se amesteca cu zaharul, sarea, sucul de lamaie, apa se pun pe foc si se lasa pana se inmoaie merele.


Spre final se adauga amidonul amestecat cu cele 30 g apa, si se mai fierbe pana se ingroasa. Se da deoparte si se adauga untul. Se lasa sa se raceasca.


5. Dupa ce a crescut aluatul, se imparte in bilute de 50 g si se mai lasa la odihna 10 min. Mi-au iesit 14 buc.


Fiecare biluta se intinde sub forma de dreptunghi, se unge cu putin umplutura cu iaurt, apoi cu putina umplutura cu mere (impartiti in mod egal cele doua umpluturi ca sa va ajunga pentru toate briosele).


6.Se ruleaza.


Ruloul se taie pe jumatateiar cele doua jumatati se pun una langa cealalta (cu taietura in sus) si se aseaza in tavi de muffins, in hartiute (in lipsa de hartiute ungeti bine tavile cu grasime). Se mai lasa la crescut 45 min. in tavi. Se ung cu ou batut. Eu ung, de obicei, cu galbenus amestecat cu putin lapte.


7. Se coc in cuptorul preincalzit la 190 grade C pentru 15 min, sau pana se auresc.









Pofta buna!





Reteta Briose cu mere si iaurt a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro





Alte retete cu mere gasiti aici:


Prajitura cu mere


Foietaj cu mere ,


Prajitura cu mere Carmen
Incearca si Pasca traditionala cu ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere si iaurt" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.