Cornuri de Bratislava

Cornurile de Bratislava sunt niste cornuri umplute cu nuca, cu aroma fina de portocale, cu aluat pufos. Poti prepara cornurile dupa reteta culinara si sa te bucuri de ele acasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cornuri de Bratislava

Ingrediente

  • ALUAT
  • 600 g faina
  • 50 g zahar pudra
  • 20 g drojdie
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • UMPLUTURA
  • 200 g nuca macinata
  • 30 g stafide
  • coaja rasa de portocala
  • 150 g zahar pudra
  • 150 ml apa
  • UNS
  • 1 ou

Mod de preparare

Aluat-dizolvam drojdia in laptele incalzit usor, si lasam la dospit cca 5 min.
Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si sarea, adaugam ouale batute, untul topit si racit, laptele si incepem sa framantam un aluat nelipicios.
Acoperim si dam coca la rece.
Amestecam nuca cu stafidele si coaja de portocala.
Amestecam apa cu zaharul si punem pe foc sa fiarba 3 min, turnam treptat siropul fierbinte pestre nuca si omogenizam.
Scoatem aluatul de la rece si il impartim in bucati egale,
Luam fiecare bucata o aplatizam si o intindem in forma de elipsoida, punem cate o lingura de umplutura si o intindem.
Rulam aluatul si ii dam forma de potcoava,
Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt,(lasand loc intre ele)
Ungem cornurile cu galbenusul de ou si lasam sa se usuce
Inaintede a baga tava la cuptor ungem cornurile cu albusul de ou.
Lasam la cuptor pana se rumenesc frumos.


Eu as incerca sa servesc cornurile de Bratislava cu dovlecel cu mac si vanilie facute dulceata
http://www.bunatatidinnatura.ro/wp-content/uploads/2012/11/dovlecelcumacsivaniliefacutdulceatamare.png

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Napolitane cu cacoa si menta
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Supa crema de usturoi
4
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Reteta de pipote picante, cu paste
Bucataras.RO

Reteta de pipote picante, cu paste

Îmi plac pipotele, mai ales în sos de ceapă și usturoi, servite cu piure sau cartofi natur și...

Reteta de pipote picante, cu paste
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!