Preparate dulci

Reteta Mucenici moldovenesti

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
monsherik postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se face maiaua din: drojdie, 100 ml lapte si putina faina. Se lasa la crescut 30 min la loc cald. Se pune restul de faina intr-un castron mare si se a

ingrediente

   1kg faina
   50g drojdie
   250g zahar
   200ml lapte cald
   150g unt
   5 lg ulei
   1 esenta de rom
   5 oua
   2 plicuri zahar vanilat
   lamaie rasa
   sare
   ou pt uns
   400g nuca macinata
   250g miere

mod de preparare

Se face maiaua din: drojdie, 100 ml lapte si putina faina. Se lasa la crescut 30 min la loc cald. Se pune restul de faina intr-un castron mare si se adauga maiaua, laptele incalzit cu zaharul ramas si zaharul vanilat. Adaugam si galbenusurile frecate cu un praf de sare si untul topit.


Framantam energic si mai adaugam: albusurile spuma, ulei.


Lasam aluat la dospit 2 ore.


Se fac suluri groase din aluat si se rasucesc in forma de 8. Se aseaza intr-o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou batut.


Se coc in cuptorul bine incins timp de 45 min.








Pofta buna!
Cand s-au rumenit se scot, se ung cu miere si se presara cu nuca macinata.
Incearca si Baigli
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.