Preparate dulci

Reteta Nastrine

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Am facut un aluat de foetaj plecind de la 400 de grame de faina manitoba (se poate folosi foarte bine faina normala alba si de griu pe care o are fiec

ingrediente

   400 de grame de faina manitoba (sau alba)
   10 grame de sare
   200 de ml de apa
   1/2 kg unt + 100 grame faina
   zahar

mod de preparare

Am facut un aluat de foetaj plecind de la 400 de grame de faina manitoba (se poate folosi foarte bine faina normala alba si de griu pe care o are fiecare) amestecata cu 10 grame de sare si 200 de ml de apa.


Am facut o minge de aluat pe care am crestat-o in cruce si am pus-o sa se odihneasca jumate de ora intr-un castron.


Apoi am taiat bucatele jumatate de kilogram de unt la temperatura camerei pe care l-am amestecat cu 100 de grame de faina. i-am dat forma un dreptunghi.


Am intins primul aluat, l-am asezat ca un romb si i-am pus deasupra aluatul de unt.


Am inchis bine si am inceput sa intind cu sucitorul, dupa care am impaturit in 3 si am inceput sa intind ajutindu-ma cu faina, impaturesc si pun in frigider de vreo 3 ori (in frigider statea cel putin o juma' de ora).


Am taiat felii pe latime, le-am mai intins putin cu sucitorul si le-am intors.


Le-am pus in tava si le-am uns cu ou presarind deasupra zahar.


La cuptor cu ele la 180°C, nu stiu cit timp a trecut pentru ca ma tot uitam la ele, le-am intors odata si pe partea cealalta si le-am mai uns.


Apoi le-am pus la racit asa ca sa se turteasca precum originalul.



Pofta buna!





Reteta Nastrine a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro





Alte retete de produse de patiserie gasiti aici:


Cornulete cu rahat,


Cornulete (de post),


Cornulete bicolore
Incearca si Pandispan rapid
Daca ti-a placut reteta noastra "Nastrine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite