Paine cu mirodenii pentru ceai

Painea cu mirodenii pentru ceai este delicioasa. Pentru a prepara aceasta paine aveti nevoie de faina, lapte praf, cuisoare, scortisoara, zahar, sofran, stafide, nuci tocate, ou si lapte.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Paine cu mirodenii pentru ceai

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 50 gr zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • cateva fire de sofran
  • 50 gr stafide
  • 50gr alune/nuci tocate
  • 1 lingurita coaja portocale
  • 5 linguri gem de gutui (sau caise)
  • 1 ou
  • 150 ml lapte

Mod de preparare

Painea cu mirodenii pentru ceai este delicioasa. Pentru a prepara aceasta paine dulce, mai intai incalziti cuptorul la treapta 3/170C si ungeti o tava de chec cu unt si tapetati cu faina. Intr-un bol potrivit, puneti firele de sofran si turnati deasupra 2 linguri apa fierbinte, lasand sa stea 10 minute.

Intr-un alt bol, de data asta mai marisor, puneti faina cernuta, praful de copt, alunele/nucile tocate, coaja de protocale, cuisoarele, scortisoara, stafidele, sarea si amestecati.

Peste sofranul racorit adaugati un ou batut bine, gemul de gutui/caise, si laptele si amestecati. Apoi adaugati totul peste bolul cu ingredientele solide si amestecati cu o lingura pana la omogenizare completa.

Turnati compozitia in forma gata pregatita si predati cuptorului incisn pentru fix o ora si 15 minute. Puteti face si testul cu scobitoarea, dar va fi painita aromata va fi gata coapta in termenul dat. Lasati sa se raceasca in forma cam 10-15 minute, dupa care o scoateti pe un gratar. Lasati-o sa se raceasca aproape complet si apoi taiati in felii potrivite.


Painea cu mirodenii pentru ceai se serveste ca atare sau unsa cu putintel unt, la o cana de ceai sau de cafea... sau lapte... cum doriti. O puteti pastra pentru maxim 4 zile inchisa intr-o cutie ermetic.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital

Eu ador dovleceii umpluti, cu putin iaurt si marar deasupra, o nebunie! 

Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise