Preparate sarate

Reteta Alivenci

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 30m 
Indrea_ms postat de
Postat pe: 31-01-2019
Adaugă în cartea de bucate
Alivencile sunt nişte plăcinte cu brânză de oi şi mălai din bucătăria moldovenească, dar cred că se fac în toată ţara. Eu am mâncat în Muntenia şi dacă nu mă-nşel şi în Oltenia. Se fac simplu şi rapid. Delicioase calde, servite cu smântână din belşug.

ingrediente

10 portii

   400 gr. de telemea de oaie
   5 ouă
   2 linguri de făină
   100 gr. de mălai
   50 gr. unt (şi puţin unt de uns tava)
   smântână

mod de preparare

Am zdrobit telemeaua cu furculiţa, am adăugat ouăle şi am amestecat. Apoi untul topit, apoi făina şi mălaiul.
Am pus compoziţia în tava unsă cu unt şi am dat la cuptor la 170 de grade până s-a rumenit (am folosit o tavă pătrată de 20 cm).
Am servit cu smântână deasupra.
Incearca si Lahmacun, piadine turcesti picante
Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.