Biscuiti sarati cu aluat de branza de vaci

Biscuitii sarati cu aluat de branza de vaci sunt un aperitiv usor de facut si apreciat de cei dragi si/sau musafiri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Biscuiti sarati cu aluat de branza de vaci

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 250 gr unt
  • 250 gr branza de vaci
  • 1 ou
  • sare

Mod de preparare

Intai de toate branza se faramiteaza si se amesteca cu untul tinut la temperatura camerei. Daca branza de vaci nu este foarte sarata se adauga o lingura de sare, se amesteca bine, apoi se framanta cu faina aproximativ 8 minute. Se lasa la caldura si se pregateste imediat ce incepe sa-si mareasca volumul. Aluatul obtinut se intinde pe o planseta cu sucitorul, apoi se asaza in tava unsa cu ulei (eu am folosit si o foaie pt copt) si se portioneza in patratele. Eu am incercat sa portionez patratelele direct pe planseta si apoi sa le mut in tava, ceea ce mi s-a parut mai ok, pt ca atunci cand tai in tava risti sa se lipeasca biscuitii intre ei cand se coc. Cu o pensula se unge suprafata cu ou si se presara sare. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa la copt pana devin aurii.

Biscuitii trebuie intorsi, astfel incat ambele parti sa se rumeneasca uniform.


Acesti biscuiti merg de minune cu vin sau bere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Banana Bread la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Banana Bread la slow cooker Crock-Pot

Cel mai bun prieten al cafelei...de departe ! Iar daca n-aveti un slow cooker Crock-Pot, merge lejer si-ntr-un cuptor.

Banana Bread la slow cooker Crock-Pot
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!