Se pregateste maiaua din 26gr. drojdie proaspata, 4linguri cu faina si 100ml de apa. Se lasa la dospit. Peste drojdie se pun 300gr faina si 200ml apa
Se pregateste maiaua din 26gr. drojdie proaspata, 4linguri cu faina si 100ml de apa. Se lasa la dospit. Peste drojdie se pun 300gr faina si 200ml apa calduta, se omogenizeaza/framanta/mixeaza. Se lasa la dospit exact o ora. Se pun 30gr. zahar, 35gr de unt si 9gr sare: si 400gr faina si apa 100-200ml cat cere, posibil si mai mul (va orientati; eu atat am pus, probabil ca depinde si de faina, atat cat sa nu mai fie lipicios si sa-l puteti modela cum vreti) Mixati/framantati(eu am folosit doar mixerul) aluatul il intindetisi portionati: Modelati chiflelele acoperiti si le lasati sa creasca frumos. Dupa o ora, le mai modelati o data tot ca in filmuletz si le mai lasati vreo 35 de minute, maxim 40. Cuptorul preincalzit la 180C(in cuptor, un vas cu apa, sa nu-l uitati!) si gata, le ungeti cu lapte si apoi presarati susan si seminte de nigella(eu nu pe toate am pus), shi direct la cuptor cu ele pana se rumenesc frumos; eu le-am lasat vreo 40 de minute.
Pofta buna! Reteta Chifle cu susan a fost propusa de Mudjahista pe forum culinar.ro Alte retete similare gasiti aici: Covrigi cu cascaval, Muffins (briose) cu branza si cascaval, Cornulete cu sunca si cascaval
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAceasta prajitura este foarte populara in Slovacia. Face parte dintre dulciurile pregatite de gospodine cu ocazia...
Prajitura PunchIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii