Lahmacun, piadine turcesti picante

1. Aluatul l-am facut la masina de paine. Daca il faceti la mana procedati ca la un aluat de paine. Trebuie sa stea la crescut cam o ora. 2. In timp c

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Lahmacun, piadine turcesti picante

Ingrediente

  • NGREDIENTE ALUAT:
  • 450 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 7 gr drojdie uscata sau 20 proaspata
  • 280 gr apa calduta
  • 2 linguri ulei masline sau de floare soarelui
  • UMPLUTURA: 500 gr carne tocata vaca/miel
  • 2 cepe mici
  • 3 rosii fara pilita si tocate
  • 1 ardei mic verde sau rosu iute
  • 1 lingura mare de patrunjel au coriandru
  • sare
  • piper
  • ulei masline de uns

Mod de preparare

1. Aluatul l-am facut la masina de paine. Daca il faceti la mana procedati ca la un aluat de paine. Trebuie sa stea la crescut cam o ora.

2. In timp ce creste aluatul facem umplutura. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in 3-4 linguri de ulei. Adaugam ardeiul taiat feliute subtiri, patrunjelul tocat si rosiile fara pielita si tocate,cand si-au schimbat culoarea adaugam carnea tocata, o condimentam dupa gust cu sare, piper si eventula niste boia iute si cam in 10 minute e gata.

3. Rasturnam aluatul pe planul de lucru pudrat cu destula faina, il impartim in patru bile.

Intindem prima bila intr-o foaie nu mai groasa de 2-3 mm, o punem in tava (eu nu am tapetat-o dar daca vreti puteti pune foaie de copt) si o ungem bine cu ulei.

Punem deasupra un sfert din umplutura, o bagam in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 12-15 minute (nu mai mult).

NU trebuie sa se bronzeze. Daca o lasati mai mult o sa fie mai greu la rulat.

4. Le rulam si le servim cat sunt calde (se pot manca si reci sau reincalzite).
Pofta buna!

Reteta Lahmacun, piadine turcesti picante a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete cu piadine (lipii) gasiti aici:

Shawarma ,

Tort aperitiv ,

Piadina(lipie) .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci