1. Aluatul l-am facut la masina de paine. Daca il faceti la mana procedati ca la un aluat de paine. Trebuie sa stea la crescut cam o ora. 2. In timp c
1. Aluatul l-am facut la masina de paine. Daca il faceti la mana procedati ca la un aluat de paine. Trebuie sa stea la crescut cam o ora.
2. In timp ce creste aluatul facem umplutura. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in 3-4 linguri de ulei. Adaugam ardeiul taiat feliute subtiri, patrunjelul tocat si rosiile fara pielita si tocate,cand si-au schimbat culoarea adaugam carnea tocata, o condimentam dupa gust cu sare, piper si eventula niste boia iute si cam in 10 minute e gata.
3. Rasturnam aluatul pe planul de lucru pudrat cu destula faina, il impartim in patru bile.
Intindem prima bila intr-o foaie nu mai groasa de 2-3 mm, o punem in tava (eu nu am tapetat-o dar daca vreti puteti pune foaie de copt) si o ungem bine cu ulei.
Punem deasupra un sfert din umplutura, o bagam in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 12-15 minute (nu mai mult).
NU trebuie sa se bronzeze. Daca o lasati mai mult o sa fie mai greu la rulat.
4. Le rulam si le servim cat sunt calde (se pot manca si reci sau reincalzite).
Pofta buna!
Reteta Lahmacun, piadine turcesti picante a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro
Alte retete cu piadine (lipii) gasiti aici:
Shawarma ,
Tort aperitiv ,
Piadina(lipie) .
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii