Shaorma

Se face un aluat din ingredientele date (folositi cantitati ochiometric) si se framanta bine de tot. Desi e cu drojdie, secretul e sa nu fie lasat la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat: lapte
  • ulei
  • drojdie
  • faina
  • sare si pentru umplutura: pui/vita
  • cartofi pai prajiti
  • maioneza
  • ceapa(verde)
  • rosii
  • castraveciori murati
  • varza cruda

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele date (folositi cantitati ochiometric) si se framanta bine de tot. Desi e cu drojdie, secretul e sa nu fie lasat la crescut deloc. Se intinde din aluat cate o foaie rotunda de grosime potrivita (va face mai mult bule la coacere decat sa se mai umfle) si se coace la foc mic pe tigaia de teflon bine unsa.
Asezati fiecare blat copt pe un platou si faceti-le maldar pana la ultimul facut, acoperindu-le cu un prosop pentru a le inabusi un pic sa fie moi si rulabile. In tot acest timp puiul sau ce carne mai vreti sa folositi ar trebui sa se rumenesca la gril sau la cuptor chiar, se poate fi lasat asa, simplu sau stropit cu vin sau cu un sos cu chilli, nucsoara, dafin... Ar fi mult mai gustos si sanatos sa faceti o maioneza acasica. In rest e simplu cu umplutura: adaugati sau sustrageti ce vreti sau ce aveti.
Cu bere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Desert cozonac Babka
Bucataras.RO

Desert cozonac Babka

"Bunatati pentru Craciun" M-am inspirat de la Mitnita

Desert cozonac Babka
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!